Orbán Viktor: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában

Orbán Viktor: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában

Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében.

A kormányfő az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében tartott megemlékezésen hangsúlyozta: „nem szokványos helyszín ez; tizenöt évvel ezelőtt, ezekben a percekben, itt az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán farkasszemet nézett egymással a múlt és a jelen”.

Az egyik oldalon a könnygázgránát, gumilövedék, a vipera, azonosító nélküli egyenruhák és a vízágyúk. A másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, amelynek ötven év elteltével újra azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, éjjel meg este – fogalmazott.

Hírdetés

A kormányfő hangsúlyozta: a nemzetek életében vannak pillanatok, amikor hirtelen mindenki úgy érzi, elég volt, nem mehetnek úgy a dolgok, ahogy eddig mentek.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „mi, magyarok jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, fellázadtunk és harcoltunk”. Szabadság a rabsággal szemben, függetlenség a megszállás ellen, magyar hazafiak a kommunisták ellenében – folytatta a kormányfő, aki szerint

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »