Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak: A kiszolgáltatottság korszaka abban a pillanatban véget ér, amikor elegendő mennyiség lesz belőle

Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak: A kiszolgáltatottság korszaka abban a pillanatban véget ér, amikor elegendő mennyiség lesz belőle

Hosszú, számos témát érintő interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Sportnak. Az alábbiakban a Magyar Nemzet az intejrúból készített szemléjét közöljük.

Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak először arról beszélt, a járvány közepette nem szabad feltétlenül ragaszkodnunk 2021-ben a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia megrendezéséhez:

„Mindenáron nem, mert olyan súlyos egészségügyi fenyegetés árnyékában élünk, amely egyszerűen elragadja közülünk a barátainkat, a rokonainkat, az ismerőseinket. Az ő életüket, egészségüket semmilyen sportrendezvény sem pótolja, és nem is teheti kockára. Ezért a biztonságot minden más elé kell helyeznünk. Ez most korlátokat állít a sportnak. Viszont a vakcina már létezik, és a védtelenség, a kiszolgáltatottság korszaka abban a pillanatban véget ér, amikor elegendő mennyiség lesz belőle. S ez most már csak néhány hét.”

Hírdetés

A miniszterelnök a pótolhatatlan szerepével indokolta, miért minősítették a sportot stratégiai ágazattá:

Egyfelől szükségszerűnek gondolja a sportra költött pénzt, másfelől maga is úgy gondolja, a pénz árthat is a sportnak.

„A teljesítményt meg kell fizetni, de szerintem a pénz bizonyos határ fölött a sport ellenségévé válhat”– jegyezte meg. – „Több sportág már át is lépte ezt a határt. A pénz kétféleképpen is megronthatja a sportot. Egyrészt úgy, ha fontosabbá válik, mint maga a küzdelem, ha az edzők, az ügynökök, a klubvezetők a sportolóban nem a fantasztikus tehetséget látják, hanem a pénzszerzés lehetőségét. Másrészt pedig azzal, ha nem a képesség, hanem a pénz dönti el, melyik sportoló vagy csapat jut föl a csúcsra, s így a szegények és a gazdagok, a kicsik és a nagyok közti szakadék áthidalhatatlanná válik. A focivilág ma egyre inkább ilyen. Úgyhogy egyáltalán nem bánom, ha a sportvilág visszaereszkedik az eredeti küldetéséhez.”


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »