Lerántotta a leplet az olasz agrárminiszter a hollandok Európa-ellenes tervéről

Lerántotta a leplet az olasz agrárminiszter a hollandok Európa-ellenes tervéről

Frans Timmermans minden bizonnyal egy klasszikus EU-technokratának tűnt, aki kidolgozta a Green Deal programját, amivel sok örömet szerzett a környezetvédőknek és feldühítette a gazdákat. Valójában azonban Timmermans egy holland nacionalista volt, aki meg akarta tizedelni Európa mezőgazdaságát saját országa javára – mondta Francesco Lollobridgida olasz mezőgazdasági miniszter keden Olaszország legnagyobb mezőgazdasági szakszervezete, a Coldiretti által szervezett fórumon.

Lollobrigida az európai mezőgazdaság zöldítése kapcsán beszélt Timmermansról, aki 2019 és 2023 között volt uniós biztos, és radikális zöld programjáról és a hétköznapi polgárokat semmibe vevő kijelentéseiről volt hírhedt.

„Ha holland lennék, elgondolkoznék kicsit a történelmen, és azt mondanám: kicsi nemzet vagyok, mint te. Ha olyan merev szabályokat hozok létre, amelyek az 1600-as évek szintjére csökkentik az európai termelést, hát nem külföldi áruk importjára szorulna a kontinens, hogy ellássa polgárait?”

tette fel a beszédes kérdést Lollobrigida. Majd úgy folytatta Hollandia fejével gondolkodva:

„Ebben az esetben az én kikötőimen keresztül érkezne az import, mint egykor, és talán újjáépíthetek egy olyan gazdaságot, amire saját erőmből nem lennék képes”

Hírdetés

magyarázta.

A Politico-nak nyilatkozva Lollobrigida még egyértelműbben fogalmazta meg a hollandok stratégiáját:

„Ha csökken a belső termelés Európában, az élelmiszert Rotterdamon keresztül importálnák. Ez történt Európában az 1600-as évektől az 1750-es évekig, amikor Hollandia birodalommal nőtte ki a megát a Kelet-indiai Társaságon keresztül. Vannak összefüggések, amelyek nem véletlenek”

mondta.

Lollobrigida az Olasz Testvérek tagja, felesége Giorgia Meloni olasz kormányfő nővére.

Körkép.sk, Politico


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »