Online találkozót tartottak a romániai katolikus média munkatársainak

Online találkozót tartottak a romániai katolikus média munkatársainak

Claudiu Lucian Pop kolozsvár-szamosújvári görögkatolikus püspök, a Romániai Püspöki Konferencia (RPK) médiafelelőse kezdeményezésére a tömegtájékoztatás világnapja alkalmából május 27-én online találkozón vettek részt a romániai római és görögkatolikus egyházmegyék médiamunkatársai. A rendezvény moderátora Francisc Ungureanu lelkipásztor, a RPK titkára volt.

A rendezvény központi témáját Ferenc pápa idei üzenete képezte, ugyanakkor Claudiu Lucian Pop püspök kérésére a résztvevők arról is beszámoltak, hogyan valósítják meg a gyakorlatban a Szentatya buzdítását, illetve hogyan használják ki a média kínálta különböző lehetőségeket, hogyan töltik meg keresztény tartalommal a rendelkezésre álló tömegtájékoztatási felületeket, hogyan tesznek tanúságot.

A megbeszélésen jelen voltak a fogaras-gyulafehérvári görögkatolikus nagyérsekség, a bukaresti és a gyulafehérvári főegyházmegye, a kolozsvár-szamosújvári, a lugosi, a máramarosi és a nagyváradi görögkatolikus egyházmegye, a jászvásári, a nagyváradi és a temesvári római katolikus egyházmegye írott, audiovizuális, valamint internetes felületeinek, illetve a Mária Rádió, Mária TV és az Angelus TV klerikus és világi munkatársai. A résztvevők örömmel üdvözölték körükben Adrian Dancă lelkipásztort, a Vatikáni Rádió munkatársát.

A találkozón többen hangsúlyozták annak fontosságát, hogy jelenléti találkozást szervezzenek, illetve szorosabb legyen az együttműködés. Adrian Dancă lelkipásztor egy közös felület létrehozását javasolta, amely az ország összes egyházmegyéjének információit, közleményeit, beszámolóit és híreit tömörítené, és nagyra értékelte a romániai katolikus média munkatársainak törekvését, hogy minél átfogóbban mutassák be az egyház tevékenységét.

Hírdetés

Végezetül Claudiu Lucian Pop kolozsvári püspök javasolta, hogy szeptemberben szervezzenek Kolozsváron egy fizikai jelenléttel történő találkozót, amelynek a Kolozsvár-szamosújvári Görögkatolikus Püspökség adna otthont.

A találkozó a kolozsvári görögkatolikus főpásztor imájával ért véget.

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »