Öngyilkos merénylő Ankarában

Bomba robbant vasárnap Törökország fővárosában, egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az ankarai parlamentnél. Társát még időben ártalmatlanították a biztonsági erők. A támadásban két rendőr megsebesült. Ali Yerlikaya török belügyminiszter terrortámadásnak minősítette a merényletet, amelynek elkövetéséért egyelőre egyik szervezet sem vállalta a felelősséget.
Szirénák hangja törte meg csendet Ankara belvárosában vasárnap reggel. A környéket egy pillanat alatt ellepték a mentő- és tűzoltóautók. Mindenütt rendőröket és katonákat lehetett látni.

A biztonsági szolgálatok emberei golyóálló mellényben, gépkarabéllyal a kezükben intézkedtek. Az útkereszteződéseket páncélozott gyalogsági járművek torlaszolták el.

Ezalatt néhány sarokkal távolabb egy védőfelszerelésbe öltözött bombaszakértő közelítette meg azt a járművet, amivel a terroristák a rendőrség országos parancsnokságához hajtottak.

Hírdetés

Egyikük egészen a belügyminisztérium bejáratáig jutott, ahol működésbe hozta a testére erősített pokolgépet, felrobbantotta magát.

A másik támadót a biztonsági szolgálatok munkatársai még azelőtt ártalmatlanították, hogy robbanthatott volna.

A merényletbe – amelyet Ali Yerlikaya török belügyminiszter terrortámadásnak nevezett – két rendőr megsebesült.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »