Óbuda visszavágott a vesztegetési ügyben

Óbuda visszavágott a vesztegetési ügyben

Nem tűrjük a rágalmazást, minden egyes, az ügyészség által elkért iratot nyilvánosságra hoztunk – jelent meg az óbudai önkormányzat honlapján.

Azt írják, hogy az obuda.hu honlapon közzétettünk minden egyes olyan dokumentumot és iratot, amit a Központi Nyomozó Főügyészség 2024. március 6-án önkormányzatunktól bekért.

Ebből szerintük kiderül, hogy az eljárás hivatali dolgozót, önkormányzati tisztségviselőt, illetve az intézményrendszerükben dolgozó munkatársat nem érintett;

Hírdetés

a nyomozók kizárólag szkennelt iratokat kértek.

Ezeket hiánytalanul megkapták, majd távoztak az épületből.

Meglátásuk szerint politikai lejárató kampányt indítottak ellenünk. Az ügyészségi kutatási parancs iktatószáma egy 2022-es ügyre utal. Az eltelt hosszú idő mutatja, hogy az önkormányzati választási kampány elejére időzített koncepciós eljárás zajlik, aminek célja, hogy besározza a Fidesz ellen szövetséget kötő ellenzéki városvezetést.

Arról az Infostarton is beszámoltunk, hogy négy embert vettek őrizetbe a rendőrök vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt. A megalapozott gyanú szerint egy férfi a kft-jén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal – írja az ügyészség.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »