Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – Erdő Péter magas rangú egyházi kitüntetést adott át

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – Erdő Péter magas rangú egyházi kitüntetést adott át

Ferenc pápa a Pro Ecclesia et Pontifice – az Egyházért és a Pápáért – érdemkeresztet adományozta Fábry Kornélnak, az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatójának és Horváth Zoltán István kanonoknak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért végzett munkájuk elismeréseként. A kitüntetéseket Erdő Péter bíboros adta át március 17-én Budapesten, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papsága a D50

A főpásztor kiemelte, mindannyian szívesen emlékezünk vissza a tavaly őszi budapesti katolikus világeseményre, legfőképpen a gyertyás körmenetre és a pápai szentmisére. A bíboros szerint ezek olyan rendkívüli élmények voltak, ahol megtapasztalhattuk a Szentlélek erejét.

Ezért a megtapasztalásért sok munkatárs és szervező dolgozott. „Két személynek, maga Ferenc pápa mond köszönetet” – emelte ki Erdő Péter, majd felolvasta kitüntetések szövegét.

Fábry Kornél, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára elmondta, hogy a díjat megosztja mindazokkal, akik a világesemény szervezésében részt vettek a kezdetektől fogva. Kiemelte továbbá: jó tudni, hogy közel harmincezer ember munkájának összefogásából valósult meg az esemény.

Hírdetés

Horváth Zoltán István is komoly elismerésnek tartja a Szentatyától kapott érdemkeresztet, de számára az igazi kitüntetés az volt, hogy a NEK eseményein az oltár mellett szolgálhatott mint a liturgia segítője, és a hívek lelki felkészítéséért dolgozhatott. Ahogy ajándék volt a kongresszus mindannyiunk számára, ő is ajándékként fogadja ezt az elismerést, amely az egész magyarságnak szól.

Szöveg: Zsuffa Tünde

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »