Németh Zsolt az Európa Tanács konzervatív frakciójának vezetője

Németh Zsoltot, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét választotta meg frakcióvezetőnek hétfőn az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) konzervatív képviselőcsoportja.

Németh Zsolt Strasbourgban, az MTI-nek telefonon elmondta: a strasbourgi székhelyű, 46 tagországból álló Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése egyhetes őszi ülésszakának első munkanapján a tanács konzervatív képviselőcsoportja azt követően választotta frakcióvezetőnek, hogy a korábbi vezető, a brit Ian Liddell-Grainger elvesztette mandátumát hazájának parlamentjében.

Németh Zsolt korábban két cikluson keresztül a nemzeti parlamentek delegáltjaiból álló PACE konzervatív frakciójának alelnöke volt.

Hírdetés

Elmondta, a következő időben az lesz a frakció egyik legnagyobb feladata, hogy tovább tudja vinni, meg tudja erősíteni a kereszténydemokrata és konzervatív erők együttműködését.

„Az európai konzervatívok európai tanácsi frakciója a jövőbe mutat, ugyanis benne a konzervatívok és a patrióták is jelen vannak” – fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a frakció új nevet is felvett: Európai Konzervatívok, Patrióták és Társultak (European Conservatives, Patriots and Affiliates, ECPA). Ez lesz az új neve a frakciónak az Európa Tanácsban – mondta.

A képviselőcsoport szoros kapcsolatot kíván fenntartani az Európai Parlament konzervatív és patrióta frakcióival, valamint pártcsaládjaikkal is – tette hozzá Németh Zsolt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »