Nem lesz címvédés, az elődöntőben búcsúztak a komáromi röplabdázók

Nem lesz címvédés, az elődöntőben búcsúztak a komáromi röplabdázók

Sorozatban két bajnoki cím után nem sikerült kiharcolni a rájtszás fináléját a komáromi férfi röplabdacsapatnak. A címvédő Duna-partiak az egyik fél három győzelméig tartó párharcban 3-1-re maradtak alul az Eperjessel szemben a nyert mérkőzéseket tekintve.

A komáromiak szombat este az egyenlítésért léptek pályára az eperjesiek otthonában, de a házigazdák kihasználták a hazai pálya előnyét, és három szetttben legyőzték a címvédő komáromiakat, bejutotva a fináléba.

Hírdetés

A párharc negyedik mérkőzése is nagy csatát hozott, a fordulatos első játszmában végig nagyon szorosan alakult az eredmény. A címvédő komáromiaknak szettlabdájuk is volt, de nem tudtak élni a lehetőséggel, az eperjesiek pedig megfordították az első szettet.

A folytatásban a házigazda Eperjes akarata érvényesült, így a második szettet nagy fölénnyel 25-13-ra nyerték a házigazdák, akik ezzel egy játszmára kerültek a finálétól. A harmadik szettben a címvédő Duna-partiak küzdöttek a szépítésért, de nem tudták szorosabbá tenni a találkozót a végig konceltráltabban játszó Eperjes ellen.

Fontos megyjegyezni, az idei bajnoki mezőny nagyon kiegyenlített, hiszen ezt bizonyítja az a tény is, hogy az alapszakasz győztese, a Miava hiába remekelt az alapszakasz során, nem tudták kiharcolni a döntőbe jutást. A komáromiak így a bronzért mérkőzhetnek meg a Miava együttesével.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »