Négyezerre csökkent a napi esetszám

Négyezerre csökkent a napi esetszám

Négyezer új koronavírusos megbetegedést azonosítottak egy nap alatt a hatóságok Romániában, ezekre valamivel több mint 45 ezer teszt elvégzése után derült fény. Kovászna megye a kommunikációs törzs szombati jelentésében 65 új esettel szerepel, így térségünk fertőzöttségi mutatója tovább csökkent, 4,53 ezrelékre. A hatósági jelentés szerint az ország hat megyéjében

A legutóbbi jelentés óta közel ezerrel csökkent a kórházi kezelésre szoruló betegek száma, a szombati összesítőben valamivel több mint 15 ezer személyről tájékoztatnak, közülük 265 kiskorú. Továbbra sem mérséklődik viszont az igen súlyos állapotban lévő fertőzöttek száma, szombaton 1743 olyan páciensről tájékoztattak, akiket az intenzív terápiás osztályokon látnak el. Köztük van 22 gyermek is.

Hírdetés

Ami a koronavírussal összefüggésbe hozható elhalálozásokat illeti, újabb 323 esetet jelentettek – ezek közül 19 korábbi-, és Kovászna megye is az érintett térségek között szerepel. A kormánybiztosi hivatal napi közleménye szerint a legutóbbi jelentés óta tíz elhalálozást jegyeztek Háromszéken.

Az elhunytak közül 285-en nem voltak beoltva, 302 áldozat pedig társbetegségekben is szenvedett. A 38 beoltott áldozat közül 37-nek volt más betegsége is.

A kormánybiztosi hivatal beszámolója szerint Háromszéken 1027 aktív esetet tartanak nyilván, 546 személy otthoni karanténban, 796 pedig otthoni elszigetelésben tartózkodik. Az elmúlt 24 órában összesen 735 adag oltást használtak fel:106-an az első, 250-en a második, 228-an pedig az oltás harmadik adagját kapták meg. Az egydózisú Johnson&Johnson vakcinát 151-en vették fel.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »