Magyar Szövetség: Gubík László a Magyar Szövetség új pártelnöke

Magyar Szövetség: Gubík László a Magyar Szövetség új pártelnöke

Nyitókép forrása: Magyar Szövetség

A Magyar Szövetség III. Országos Kongresszusán Gubík László (37) személyében új elnököt választottak a küldöttek – közölte a Magyar Szövetség hivatalos nyilatkozatában.

A közlemény szerint a 150 tagú Országos Kongresszus 5 elnökjelölt közül választhatott: Becse Norbert, Cziprusz Zoltán, Gubík László, Gyimesi György és Pandy Péter. Gyimesi végül nem vállalta a jelöltséget és felszólalásában azt is kijelentette, hogy nem kíván az új elnökség tagja lenni. Gubík László évekig volt a Via Nova ifjúsági szervezet elnöke, amely szorosan együttműködik a párttal. Ezenkívül a martosi Esterházy Akadémia igazgatója is volt.

“Egy modern és konstruktív, a magyar kisebbséget képviselő párt létrehozásán szeretnék dolgozni, amely egyben a nemzeti kisebbségek által lakott régiók érdekeit is képviseli.”

nyilatkozta Gubík László, a Magyar Szövetség új elnöke.

Az új elnök legfontosabb programpontjai a nyilatkozat szerint a következők:

Hírdetés

A Magyar Szövetség új elnökséggel folytatja a munkáját. A pártvezetés a következőképp állt össze:

Elnök: Gubík László

OT elnök: Pandy Péter

Alelnökök: Őry Péter, Csenger Tibor

Az elnökség további tagjai: Agócs Gergely, Cziprusz Zoltán, Gergely Papp Adrianna, Iván Tamás, Hájos Zoltán, Herbácskó Anita, Nagy József, Paulisz Marián, Pál Attila, Pálinkás Évi, Viola Miklós, Želinsky József

Körkép.sk/Sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »