MBH Bank–Ökumenikusok: hosszú távra tervezik a Tudatos segítség programot

MBH Bank–Ökumenikusok: hosszú távra tervezik a Tudatos segítség programot

Az MBH Bank 35 ezer embert támogatott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül segélyprogramban, mióta egy éve stratégiai partnerséget kötöttek.

Egy év alatt több mint 35 ezer ember támogatásához járult hozzá az MBH Bank Tudatos segítség programja. A pénzintézet és az Ökumenikus Segélyszervezet egyéves stratégiai partnerségét ünnepelte.

„Az együttműködés lehetővé teszi a segélyszervezet számára azt, hogy ne álljunk meg a krízissegélyezésnél, ami alapvetően élelmiszerekről szól, vagy higiéniai cikkekről, hanem azt is, hogy próbáljunk elmozdulni az esélyteremtés felé” – mondta Lehel László az InfoRádióban.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója szerint a segítségnyújtásba akkor lehet bekapcsolódni, ha a családokban megvan az ambíció és az akarat arra, hogy dolgozzanak. Hozzátette, hogy ebben az esetben lehet apró lépésenként megkezdeni a kiadások csökkentését, például egy kevesebbet fogyasztó háztartási gép cseréjével, ami megtakarítást eredményez.

Hírdetés

„Éves átlagban ez a megtakarítás jelentős lehet egy olyan családnak, ahol havi 250-300 ezer forintból gazdálkodnak” – mondta Lehel László, és hozzátette, nagyon fontos, hogy a szervezet szociális munkásai folyamatosan az észszerű költekezésre is felhívják a figyelmet, a pénzügyi tudatosságra való nevelés ugyanis fontos része a projektnek.

A szervezet vezetője kiemelte, hogy a tervezett gazdálkodásra neveléshez szükséges szakmai ismereteket a bank szakembereitől sajátíthatják el a szociális munkások, ez az egyik alappillére az együttműködésnek.

„Az volt a fontos, hogy fenntartható módon segítsünk a rászorulóknak, olyan eszközöket adjunk a rászorulók kezébe, amivel tartósan javítani tudják a helyzetüket. Természetesen adtunk pénzt is, termékeket is, körülbelül 40 ezer családnak tudtunk ilyen módon segíteni” – mondta Kutas István, az MBH kommunikációs igazgatója az Ökumenikus Segélyszervezettel tavaly ősszel kötött, három évre szóló stratégiai partnerségről.

Úgy fogalmazott, hogy a támogatás erkölcsi kötelességük, de egyben üzleti érdekünk is, mert ha kevesebb lesz a rászoruló, az ügyfelek tudatosabban nyúlnak pénzügyi eszközökhöz. Arra a kérdésre, hogy miért éppen az Ökumenikus Segélyszervezettel dolgoznak együtt hosszabb távon, azt válaszolta, hogy egy nagyvállalatnak figyelembe kell vennie a hatékonyságot. Úgy látják, hogy a szervezetnek több évtizedes gyakorlata van, profi szakmai csapattal rendelkeznek, profi vállaltként működnek, és erkölcsileg is abszolút feddhetetlenek.

A jelenlegi megállapodás még két évre szól, az MBH Bank vezérigazgatója, Barna Zsolt viszont korábban kijelentette, hogy 2026-ban nem akarják lezárni az együttműködést, mert számukra fontos a társadalmilag perifériára szorult embereknek a megsegítése.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »