Nagyra törő terveket dédelget Márki-Zay Péter

Nagyra törő terveket dédelget Márki-Zay Péter

Új párt alapításán dolgozik, az EP-választásokon új szövetségben indulna, és a polgármesteri székéhez is ragaszkodik.

Dacára, hogy helyi riválisa, Lázár János építési és beruházási miniszter „politikai hullának” nevezte, köszöni szépen, jól érzi magát Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester az Indexnek nyilatkozva azt mondta, nem adja fel a küzdelmet, annak ellenére sem, az összes megyei jogú város közül egyedül Hódmezővásárhely nem kapott több százmilliós kompenzációt a rezsiárak miatt.

Az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnök-jelöltje jelezte, mindent megtesz azért, hogy csapatával újrázni tudjon a városban a másfél év múlva esedékes önkormányzati választásokon. Mi több, bejelentette, hogy

az európai parlamenti választásokon egy új párttal fogja megmérettetni magát,

a formáció már bejegyzés alatt áll. Erről csak annyit árult el, hogy az Európai Néppárttal kívánnak szorosabban együttműködni.

Hírdetés

Az interjúból az is kiderül, Márki-Zay Péter meggyőződése, hogy Orbán Viktor rendszerét Orbán Viktor szabályai szerint már nem lehet leváltani. A DK egypárti árnyékkormányát kizárólag politikai pótcselekvésnek tartja, ami helyett egy ellenzéki kerekasztalt tartana szükségesnek, ahol a teljes magyar rendszerellenzék együtt követeli az alkotmány, a választási rendszer és a médiaviszonyok megváltoztatását – akár bojkottal, polgári engedetlenséggel is.

„Egy egypárti diktatúrában nem parlamenti ellenzékre, hanem ellenállásra van szükség”

– fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy egy újabb politikai fiaskó esetén elhagyná-e Magyarországot, és újra a tengerentúlon próbálna-e szerencsét, Márki-Zay Péter határozott nemmel válaszolt.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »