Nagy az érdeklődés a pedagógusok körében az oltás iránt

Nagy az érdeklődés a pedagógusok körében az oltás iránt

Az 55 év feletti pedagógusok számára fenntartott 5500 oltási terminus közül 4800-at már lefoglaltak – közölte Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter hétfőn, amikor az újranyitás alkalmával pozsonyi iskolákba látogatott.

A miniszter hozzátette, egyeztet Marek Krajčíval, az egészségügyi tárca vezetőjével a következő hétvégén esedékes oltások időpontjáról.

„Van, ahol 80 százalékos, máshol 50-60 százalék körüli a védőoltás iránti érdeklődés” – mondta a miniszter, majd elárulta: az érdeklődés meghaladja a lehetőségeket.

Hírdetés

A hét folyamán 3800 időpontfoglalás volt Nyitrán és Besztercebányán az AstraZeneca vakcinájára. A miniszter közölte, az 55 éven felüli pedagógusok számára még vannak szabad időpontok, főleg Trencsénben és Zsolnán.

Hozzátette, olyan tesztek vásárlásáról is szó van, amelyekhez csak az orr elülső részéből kell mintát venni. Gröhling tájékoztatása szerint a napokban a pedagógusoknak szánt légzésvédő szájmaszkoknak is meg kell érkezniük az iskolákba. A miniszter közölte, már eljuttatták őket a járási hivatalokhoz, ahonnan továbbküldik az iskolákba.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »