Világbajnoki döntőben a magyar női U20-as kézilabda-válogatott

Világbajnoki döntőben a magyar női U20-as kézilabda-válogatott

Bejutott az U20-as női kézilabda-világbajnokság döntőjébe a magyar válogatott, miután 28–24-re legyőzte Hollandiát a szkopjei torna pénteki elődöntőjében. A mieink egymás után harmadszor játszhatnak vb-finálét ebben a korosztályban.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán az első félidő végén a hollandok elszaladtak három góllal (15-12). A második játékrészben már jobb volt a magyar védekezés, a hollandok 7 percig nem tudtak gólt szerezni, de aztán ismét sikerült három góllal meglógniuk (20-17).

Végül a hajrá elején egyenlítve, majd az utolsó percekben fordítva múlta felül Hollandiát a juniorválogatott, így vasárnap a döntőben szerepelhet a csapat.

A magyarok egymás után harmadszor játszhatnak döntőt az U20-as vb-n – 2018-ban aranyérmesek lett, majd 2022-ben ezüstérmet szereztek. Mind a kétszer a norvégokkal mérkőztek meg.

Hírdetés

Női U20-as világbajnokság, elődöntő

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 24-28 (15-12)

Szkopje, játékvezetők: Braseth, Sundet (norvégok). HOLLANDIA: Schanssema, van der Vorst (kapusok), Alderden, Bakker 8, Holtman, Horvers, Hölsher, Loy 2, Luchies 2, Maarschalkerweerd, Muilenburg, Scholten, van der Helm 4, van Dyepen, van Maurik 4, van Vliet 4 (2). Edző: Ricardo Clarijs. MAGYARORSZÁG: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 2, Csíkos 2, Faragó 6, Farkas 1, Gém, Horváth, Kovács 5, Kövér 2, Panyi, Szabó A. 3, Szabó L. 2, Török, Varga 2 (2), Vártok 3. Edző: Szilágyi Zoltán. Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2.

mksz.hu, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »