Nagy Ádám: Magunkkal szembeni elvárás a skótok legyőzése

Nagy Ádám: Magunkkal szembeni elvárás a skótok legyőzése

A németek elleni Eb-csoportmérkőzés másnapján a regenerációra helyzete a fő hangsúlyt a szakmai stáb, majd délután Nagy Ádám és Nagy Zsolt volt a csapat weileri médiaközpontjának vendége.

A magyar válogatott második csoportmeccsén, szerdán 2-0-s vereséget szenvedett Stuttgartban a házigazda németektől, és két kör után pont nélkül áll a csoportban. Vasárnap a skótok ellen fejezzük be a csoportkört, és a nyolcaddöntőbe jutásra csak akkor lehet esélyünk, ha azt a mérkőzést sikerül megnyerni. A németek elleni összecsapás másnapján a kezdőcsapat tagjai a regenerációs protokoll szerint dolgoztak, akik viszont kevesebb játéklehetőséget kaptak, vagy egyáltalán nem léptek pályára, normál edzésen vettek részt a weileri edzőpályán (kivéve Negót és Balogh Botondot, akik sérülésük miatt továbbra sem edzhetnek).

A délutáni sajtótájékoztatón Nagy Ádám és Nagy Zsolt is kiemelte: a németek elleni összecsapásra bátran lehet alapozni az utolsó csoportmérkőzés előtt, amelyen a győzelem reményében lép pályára a csapat.

A tegnapi vereség ellenére nincs okunk a szégyenkezésre, hiszen amit lehetett, megtettünk a pályán, most inkább dühösek vagyunk a játékvezetésre, mert nagyban befolyásolta a végeredményt

fogalmazott Nagy Ádám, akinél több időt egyetlen magyar játékos sem töltött még pályán Európa-bajnokságokon.

 Jó mentalitással mentünk ki a pályára, taktikailag összeszedettebbek voltunk, és visszatért a játékunkba, ami eddig a csapat erősségét adta: szervezetten védekeztünk, labdaszerzések után igyekeztünk gyorsan megbontani az ellenfelet. Feküdt a németek elleni taktika, de a két csapat között azért van kvalitásbeli különbség. Ilyen játékkal azonban meg tudunk szorongatni, és kis szerencsével akár meg is tudunk verni egy-egy nálunk erősebb válogatottat. Most az a feladat, hogy nyerjünk a skótok ellen, utána pedig reménykedhetünk, hogy a futball istenei megsegítenek bennünket, és két vereség ellenére továbbjuthatunk a csoportból. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen nem elég megverni a skótokat, de magunkkal szemben elvárás a vasárnapi meccs megnyerése. Egy fizikálisan erős ellenfélre kell felkészülnünk, fontos lesz, hogy lezárjuk a területeket, és ne adjunk gólszerzési lehetőséget az ellenfélnek. Abban biztos vagyok, hogy lesz helyzetünk, ahogyan az előző mérkőzéseken is volt. Addig is fejben frissülnünk kell, és a pozitív dolgokat kell magunkkal vinni az utolsó csoportmérkőzésre.

Hírdetés

nyilatkozta Nagy Ádám, aki beszélt a németektől kapott első gól körülményeiről is.

„Való igaz, már utánpótlásban tanítják, hogy sípszóig kell játszani, de ezen a meccsen már 22. percben nagy melót raktunk abba, hogy megfelelően tolódjunk és lezárjuk a területeket. Amikor észrevesszük, hogy van egy ilyen nyilvánvaló szabálytalanság, fellélegzünk, hogy miénk a labda és fújhatunk picit. Egy másodpercre Ilkay Gündogan is megállt, ő is érezte, hogy szabálytalan volt, a mozgásán is látszott. Ezt tapasztalatból mondom, amikor szabálytalankodom, az én mozgásom is megtörik egy pillanatra. A játékvezető viszont nem fújta le az esetet, hanem továbbengedte a játékot. Ha nem álltunk volna meg, megszerezhettük volna a labdát, ez igaz, ebben mi is hibáztunk, de egy ilyen UEFA-rendezvényen nem lehetne ilyen hibát elkövetni. Az sincs rendben, hogy a játékvezető nem kezeli azonos mércével a játékosokat. Az egyik oldalon négy-öt BL-győztes játékos szerepelt, nálunk egy ilyen sem volt, emiatt viszont ott tartottunk, hogy nem mehetek oda a bíróhoz, mert vállalhatatlan, arrogáns stílusban elküld. Sajnos ilyen irányba megy a bíráskodás. Sokan arrogánsak, nem is lehet hozzájuk szólni. Persze nem hiszem, hogy emiatt bárki elszámoltatja majd a játékvezetőt. Mi, játékosok csak kis részei vagyunk a nagy gépezetnek, nem tehetünk mást, mint elfogadni az ítéleteket.”

Nagy Zsolt az első mérkőzésen nem lépett pályára, a németek ellen azonban csereként beállt a hajrára. A Puskás Akadémia játékosa elmondta: örül, hogy részese lehet az Európa-bajnokságnak, és már játéklehetőséget is kapott az Eb-n, de az edzéseken mindent megtesz annak érdekében, hogy az utolsó csoportmérkőzésen kezdőként számítson rá a szakmai stáb.

A németek elleni mérkőzés előtt azt beszéltük egymás között, hogy változtatni kell a hozzáálláson, és visszatérni a válogatott korábbi erősségeihez. Ez sikerült is, a két meccs között ebből a szempontból óriási volt a különbség. A legfontosabb, hogy minden mérkőzés után emelt fővel jöhessünk le a pályáról, azzal a tudattal, hogy mindent megtettünk, ami tőlünk telt. A svájciak elleni meccs után sajnos ezt nem mondhattuk el magunkról, de a németek elleni találkozó után igen. Az eddig lejátszott négy félidőből hármat egész jól lehoztunk, sajnos az eredményekben ez nem mutatkozott meg

fogalmazott Nagy Zsolt.

Foci Eb: Hogy lehet ebből nyolcaddöntő?

mlsz.hu, sportal.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »