Muzsla község segíti az idősek oltásának bebiztosítását

Muzsla község segíti az idősek oltásának bebiztosítását

Bajban vannak a legidősebbek, hiszen nagy átlagban ők értenek a legkevésbé az internet használatához, oltóanyaghoz pedig csak online regisztráció útján juthatnak.

Bizony nem normális, hogy az online térben szinte harcolni kell a határidőkért, melyeket csak úgy rendszertelenül, egyenként dobálnak a regisztrációs oldalra. Néhány száz itt, néhány tucat ott. Szerencsére a helyzet változni látszik a várólistás regisztrációval.

E nehéz helyzetben sietett Muzsla község idős lakosai segítségére.

Farkas Iván Muzsla polgármestere portálunknak elmondta, február 16-án, az MKP egészségügyi szakmai napján Viola Miklós doktor felvetette, a községek asszisztenciát vállalva segíthetnék az idősebb polgárokat vakcinához jutni.

Hírdetés

„Én mindjárt másnap elkezdtem szervezni a segítségnyújtást. Mivel a községnek van szociális szolgáltatásokat nyújtó részelege, az ott dolgozók vállalták, hogy elvégzik az idősek helyett a regisztrációt. Hirdettük a falurádióban, a községi honlapon és a közösségi oldalunkon, hogy jelentkezzenek azok a 75 év feletti lakosaink, akik igényelnék a vakcinát. A felhívásra 39-en jelentkeztek, ők a múlt hét péntekig mindannyian megkapták az oltást” – mondta el a polgármester.

Kitért arra, hogy a második hullámban már a 70 feletti korosztály is jelentkezhetett, illetve a 60-70 év közöttiek Astra Zeneca vakcinával történő oltásra. Természetesen a község őket is segítette. A két korcsoportból 59 ember igényelte az oltást, az ő menedzselésük zajlik. Többen a múlt péntekre kaptak időpontot, de vannak erre a hétre is előjegyezve.

Nem csak a regisztrációt segítettük, de el is vittük lakosainkat az oltópontokra, figyelve arra, ezek ne legyenek túl messze. Kettesével, hármasával, négyesével szállítottuk őket a községi szolgálati kocsikkal Érsekújvárba, Komáromba, Lévára, Ipolyságra. Itt mondok köszönetet Benyó Tamás párkányi vállalkozónak, aki besegített a szállításba”

– emelte ki Farkas Iván.

Egyelőre két községről tudunk az Érsekújvári járásban – Muzsláról és Udvardról – ahol van ilyen segítségnyújtás, de lehet időközben más települések is csatlakoztak e követendő példákhoz.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »