Münchenben emlékeztek Beckenbauerre

Münchenben emlékeztek Beckenbauerre

Péntek délután a 78 éves korában január 7-én elhunyt Franz Beckenbauerre emlékeztek a müncheni Allianz Arenában. A nemzetisport.hu közlése szerint politikusok, művészek, korábbi csapattársak, valamint Frank-Walter Steinmeier német államfő és Markus Söder bajor miniszter is lerótta kegyeletét. A nagy európai klubok is képviseltették magukat, ott volt mások mellett Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója és Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke is.

mondta beszédében Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke.

A helyszínen tisztelgett a nagy német játékos, edző és sportvezető emléke előtt a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyomány nagykövete, Szöllősi György is.

Hírdetés

Magyarországról rajta kívül Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója, az Európa futballklubjait tömörítő szervezet, az ECA vezető testületének tagja, valamint Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója, a Schalke, a Karlsruhe, a Dortmund és a Stuttgart korábbi labdarúgója érkezett az eseményre.

A kezdőkörnél elhelyezett koszorúk között ott volt a Ferencvárosé és képviseltette magát a müncheni magyar főkonzulátus is.

nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »