Most vesztette el Biden a választást: az NBC megírta, hogy többször is seggfejnek nevezte Netanjahut

Most vesztette el Biden a választást: az NBC megírta, hogy többször is seggfejnek nevezte Netanjahut

Joe Biden amerikai elnök nincs megelégedve Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és egy magánbeszélgetés során seggfejnek nevezte őt a gázai háborúval kapcsolatos katonai nézeteltéréseik miatt – írta az amerikai NBC nyomán a Mandiner. Az eredeti szöveg szerint ez legalább háromszor előfordult:

Egy másik alkalommal pedig arról beszélt, hogy az izraeli miniszterelnök "pokollá teszi az életét" azzal, hogy nem ért egyet az amerikai állásponttal a tűzszüneti megegyezéssel kapcsolatban. Az NBC úgy véli, a helyzetet közelről ismerők szerint az elnök dühös Netanjahura, amiért Izrael nem hajlandó változtatni a katonai stratégiáján a Hamász elleni háborúban.

Hírdetés

A két politikus kapcsolatáról a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője ugyanakkor azt mondta: "Az elnök világosan kifejtette, hogy hol nem ért egyet Netanjahu miniszterelnökkel", hozzátéve: "a közöttük lévő kapcsolat több évtizedes, amely nyilvánosan és a magánéletben is tiszteletteljes".

Nem ez az első eset, hogy a két vezető közötti feszült kapcsolatról jelennek meg hírek. A Politico amerikai kiadása a hónap elején arról írt, hogy Biden egy négyszemközti beszélgetésen "kib@szott rosszfiúnak" nevezte az izraeli kormányfőt. A Fehér Ház ezt természetesen tagadta, Joe Biden szóvivője, Andrew Bates akkor azt közölte, a két politikus kapcsolata "nyilvánosan és négyszemközt is tiszteletteljes".

A tavalyi decemberben ennek ellenére nyilvánosan is összeszólalkozott Biden és Netanjahu. Az amerikai elnök burkolt fenyegetésére, amelyben arról beszélt, hogy a nemzetközi közvélemény hozzáállása "megváltozhat" Izraellel kapcsolatban, az izraeli miniszterelnök azzal válaszolt, hogy az Egyesült Államok szőnyegbombázta Németországot és dobta le az első atombombát, és rengeteg civilt ölt meg. Emiatt pedig Washington nem oktathatja ki Izraelt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »