Mitrea tizenegyesével nyert, és már hat bajnoki óta veretlen a Sepsi

Mitrea tizenegyesével nyert, és már hat bajnoki óta veretlen a Sepsi

A Sepsi OSK 1–0-ra legyőzte a Farul Constantát a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 19. fordulójának vasárnapi játéknapján. 

Kiváló védekezésével nyert a Farul ellen vasárnap délután a Sepsi OSK a román élvonalban, az immár nyolc tétmérkőzés óta veretlen székelyföldi csapat ezzel már csupán négy pontra van a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől – írja a Nemzeti Sport.

Hírdetés

A tudósítás szerint a zuhogó esőben kezdődő mérkőzésen a vendégek próbáltak kezdeményezni, de a Sepsi volt az, amely már első lehetőségével élt: Anass Achahbar előreívelt szabadrúgásánál Mihai Aioani, a Farul kapusa a labda helyett Nicolae Paunt ütötte el az ötös határán, a büntetőt pedig Bogdan Mitrea lőtte be egykori csapatának.

Innen kezdve a Sepsi átadta a területet a vendégeknek, viszont a kontráit szünetig egyszer sem tudta végigvinni. Niczuly Roland kapuja viszont többször is veszélyben forgott, Ely Fernandes be is vette a 20. percben, de lesen kapta a labdát, majd két perccel később Jefté Betancor a jobb kapufát találta el, a keresztléc alatt. 

Szünet után pedig szinte lövésig sem jutott a Farul, hiába cserélte le Gheorghe Hagi edző a teljes támadósort. A főszerepet a Sepsi tökéletesen záró védelme vitte, a fel- és beívelt labdákat rendre Mitreáék fejelték el, Niczulynak nem is akadt komoly védenivalója az első olyan idei mérkőzésen, amelyen a székelyföldi csapat a táblázaton előtte álló csapatot vert meg.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »