Közmunkára ítélte a bíróság a DK politikusát

Közmunkára ítélte a bíróság a DK politikusát

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint azért ítélték el a politikust mert az Orbán-kormány tagjait kérdezte a pedofilbotrányról.

A soproni rendőrkapitány feljelentése nyomán a bíróság első fokon „gyülekezési törvénnyel való visszaélés” miatt hozott ítéletet Mészáros Dávid, a DK politikusa ellen, amiért a kegyelmi botrány kirobbanása után, a kormányülés soproni helyszínének közelében kérdéseket próbált feltenni az Orbán-kormány tagjainak.

Azért ítélte a bíróság közmunkára, mert többek között arról kérdezte Orbán Viktor embereit, hogy legközelebb melyik pedofil bűnözőt akarják szabadon engedni, vagy milyen gyermekbántalmazási ügyeket tussoltak még el a bicskei pedofilügyön kívül – áll a Demokratikus Koalíció közleményében

Hírdetés

A politikus fellebbez a szólás- és gyülekezési szabadságot alapvetően csorbító döntés ellen.

„Nem nyugszom bele, hogy Magyarországon a pedofilsegítőknek elnöki kegyelem jár, a bíróságok pedig azokat ítélik el, akik felemelik szavukat az orbáni pedofilhálózat ellen” – fogalmazott Mészáros Dávid. Azt is hozzá tette:: jól látszik, mennyire fél az Orbán-kormány a magyarok haragjától, a DK azonban nem fogja hagyni, hogy az ország megfeledkezzen a kegyelmi botrányról.

„Ezt az Orbán-kormány fejére fogjuk olvasni, újra és újra, addig a napig, amíg el nem tűnnek az ország éléről” – közölte a DK politikusa.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/dk365/videos/1744585179402491/&show_text=false&width=560&t=0


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »