Mintegy négyszáz francia középiskolát értek merényletfenyegetések

Mintegy négyszáz francia középiskolát értek merényletfenyegetések

Mintegy négyszáz francia középiskola kapott merényletfenyegetéseket az elmúlt hetekben az intézmények meghackelt digitális felületein keresztül – közölte kedden Nicole Belloubet francia oktatási miniszter.

Az elkövető vagy elkövetők módszere az volt, hogy minden iskola esetében feltörték az egyik diák e-mail-fiókját, és erről küldték el üzenetüket az intézmény összes tanári, szülői, diák-postafiókjába. A levelekhez csatoltak egy videofelvételt is, amelyen lefejezés látható.

Hírdetés

A tárca pszichológiai segítséget ajánlott fel azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik esetleg látták ezeket a sokkoló képeket. A BFM hírtelevízióban a tárcavezető elmondta: utasítást adott az oktatási intézmények üzenetküldő rendszereinek felfüggesztésére mindaddig, amíg végre nem hajtják a szükséges intézkedéseket az informatikai rendszer biztonságának szavatolására.

A tárcavezető csütörtökön ígéretet tett arra, hogy „valódi digitális pajzsot telepít” e rendszerek védelmére. Az oktatási minisztérium feljelentést tett, amely alapján rendőrségi vizsgálat indult. A kibertámadásokkal összefüggésben csütörtökön a Párizs melletti Malakoffban előállították egy 17 éves gyanúsítottat.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »