Mindenütt visszatértek a gyermekek és a pedagógusok (Háromszéki óvodák, iskolák)

Mindenütt visszatértek a gyermekek és a pedagógusok (Háromszéki  óvodák,  iskolák)

A nem didaktikai személyzet esetében többet kellett volna elérni, de a pedagógusok bérkövetelése terén elégedett az érdekvédelmi szövetség – mondta lapunk megkeresésére tegnap Nagy Gábor, a Tanügyiek Szabad Szakszervezete háromszéki vezetője. Tegnap minden óvodába, iskolába visszatértek a pedagógusok és a gyermekek.

Tanévzárásig mindenütt igyekeznek pótolni a sztrájk miatt elveszített júniusi napokat, a múlt hónapra visszamenőleg nem lehet módosítani a jelentéseket – jegyezte meg a bizalmi.

Hírdetés

Nagy Gábor tegnap délelőtt találkozott a körzeti szakszervezeti vezetőkkel, akik hetvennyolc háromszéki szakszervezeti csoport felelőseit és rajtuk keresztül a teljes tagságot képviselik. A körzeti vezetők elmondták: mindenki megértette a sürgősségi kormányrendelet béreikre vonatkozó előírásait, azt elfogadták, meg is vannak elégedve, és a tanév rendes lezárására biztatták a kollégáikat. Bár a nem didaktikai személyzet esetében csak 19 százalékos béremelést értek el június 1-jétől, míg a pedagógusoknál ez 25 százalék, a dolgok rendeződnek az új bértörvény szerint, amit fokozatosan 2024 januárjától kezdenek alkalmazni – mondotta.

Arra vonatkozóan, hogy a készülő bértörvény szerint a jelenlegihez képest mennyit növekszik 2025-ig a húsz, harminc éve tanító pedagógusok bére, Nagy Gábor nem mondott konkrét összeget, csupán annyit emelt ki: ha a kezdő pedagógus jelenlegi bére 2800 lejről 4000 lej fölé emelkedik, a bérrács is ennek függvényében módosul.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »