Miért érdemes növényekkel dekorálni a belső tereket?

Miért érdemes növényekkel dekorálni a belső tereket?

A megfelelően megtervezett és gondosan kiválasztott növénydekoráció segítségével, a terek élettel telivé válnak, javul a levegőminőség, és kellemes, komfortos közeg vesz bennünket körül. Az irodák, hotelek, üzletek, valamint otthonok növényvilágának összehangolása komplex feladat, amely során a kertészeti szempontokat, egyedi igényeket és a lakberendezési kérdéseket egyaránt figyelembe veszünk.

A jó hír az, hogy ezt a feladatot nem egyedül kell megoldanunk, hiszen számos cég található jelenleg a piacon, amelyik segít nekünk ebben. A Plantart növénydekoráció segítségével egy természetes, élettel teli környezetet alakíthatunk ki, ahol mindenki otthonosan érezheti magát, és a híroldalakról jól ismert környezettudatos trendekhez is jól passzol majd.

Miért fontos a növények jelenléte a belső terekben?

Az ember alapvető igénye, hogy vágyik a természetbe, hiszen az nyugtatólag hat rá. Sokan azonban a mindennapjaikat a négy fal között töltik, munkahelyen az irodában vagy otthon. Így hát megoldás lehet, ha a természetet visszük be a falak közé. 

A növények nemcsak dekorációs elemek, hanem sok-sok pszichológiai és egészségügyi előnyt is kínálnak. Egy jól megválasztott növénykombináció frissességet és természetközeliséget sugall, ami a városi környezetben valljuk be, sokszor jóleső érzéssel tölt el minket.

A zöld növények képesek csökkenteni a stresszt, fokozzák a koncentrációt, és javítják az általános közérzetet. Ezen túlmenően segítenek a levegő tisztításában is, hiszen oxigént termelnek, így egy egészségesebb, élhetőbb közeget teremtenek. 

Az irodai dolgozók esetében tanulmányok is rámutatnak arra, hogy a növények látványa fokozza a produktivitást, és segíthet enyhíteni a monoton munkakörnyezetből adódó mentális fáradtságot. A hotelek és üzletek esetében a zöld növények kellemes, vendégváró légkört teremtenek.

Hírdetés

Hogyan érdemes megtervezni a beltéri növénykompozíciókat?

Tervezéskor fontos figyelembe venni a tér sajátosságait, a növények gondozási igényeit, valamint az adott helyszín stílusát és rendeltetését. Például egy modern iroda vagy üzlet esetében egyszerű növénykompozíciók javasoltak, amelyek harmonizálnak a belső tér szerénységével. Ezzel szemben egy otthonosabb, melegebb hangulatot árasztó térbe olyan növények illenek, amelyek burjánzóbbak, természetesebb hatást keltenek.

Hogyan válik a belső világ élettérré a növényekkel?

A növények a helyiségekből valódi életteret varázsolnak. Nem csupán dekorációként szolgálnak, hanem dinamikus, élő részei a környezetnek. Egy növény folyamatosan változik, növekszik, fejlődik, és így életet visz az állandósult belső terekbe. A növényekkel díszített helyiségek melegebbé, barátságosabbá válnak, amelyekben az emberek szívesebben tartózkodnak.

Mi a helyzet a műnövényekkel?

Pszichológiailag ugyanazt a hatást érhetjük el vele, ráadásul manapság már olyan élethű műnövény dekoráció érhető el, hogy az megtévesztésig hasonlít az élőre.

Láthatjuk tehát, hogy számos előnyt zsebelhetünk be a növényi dekorációkkal, díszítenek, és élettel töltik meg a helyiségeket.

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »