Mičovský a Za ľudíban folytatja?

Mičovský a Za ľudíban folytatja?

Érdekes interjút adott Veronika Remišová a cas.sk-nak. Az egykori Kiska-párt, a szétesőfélben lévő Za ľudí elnök asszonya közölte, a jövőben „nagyon szorosan” együttműködnek majd az OĽaNO frakciójából héten távozó Ján Mičovskýval. 

Portálunk is beszámolt róla, hogy a volt mezőgazdasági miniszter a héten bejelentette, marad ugyan a parlamentben, de nem kíván tovább Matovič OĽaNO-jában politizálni. Nem lehetett tudni, milyen tervei vannak, de most Remišová közlése alapján világossá vált Mičovský jövője. 

Arra az újságírói kérdésre, vajon a volt miniszter belép-e a Za ľudí frakciójába, Remišová azt felelte, erre már csak azért sem kerülhet sor, mert az emlékezetes pártszakadás után, amikor Mária Kolíková és köre távozott, a párt elvesztette jogát a parlamenti frakció alakításához, nincs elég képviselője.

Hírdetés

Remišová elmondta, korábban, még ellenzékben politizálva is remekül együtt tudott működni Mičovskýval, így biztos benne, hogy a továbbiakban is nagyon jó lesz vele dolgozni. Az informatizációrt felelős miniszeri posztot betöltő elnök asszony kiemelte, 

a megegyezés előtt Eduard Hegerrel és Igor Matovič-csal is egyeztetett arról, hogy Mičovský náluk folytatja karrierjét, mert szerinte ez így korrekt.

Remišová szerint úgy Heger, mint Matovič pozitívan reagált, nem volt kifogásuk az ellen, hogy egykori miniszterük együttműködjön Remišovával.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »