Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató BOD PÉTER MEGYEI KÖNYVTÁR. Ma 18 órától Székely Szabó Zoltán színművész, író, újságíró, humorista Sírkabaré című könyvének bemutatójára kerül sor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban. Azt a kérdést feszegetik, hogy mi történt az úzvölgyi temetőben. A rendezvény házigazdája Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Mesélő Háromszék Az október 8-ig zajló Mesélő Háromszék rendezvénysorozat sepsiszentgyörgyi bábszínházi előadásaira, illetve a mesekoncertekre vendég­előadások esetén a jegyár 15 lej/fő (gyermeknek és felnőttnek egyaránt), valamint 10 lej/fő a Cimborák Bábszínház előadásaira. Szervezett csoportoknál a kísérőpedagógusok belépése díjtalan. Jegyek előfoglalását és a szervezett csoportok bejelentkezését a 0754 409 940-es (Szabó Emese) vagy a 0757 047 717-es (Péter Orsolya) telefonszámra várják. Jegyeket váltani a helyszínen az előadások előtt fél órával lehet. A mai program: 11-től 12 óráig és 18-tól 19 óráig a kamarateremben Benkő Éva, Samu Etel Imola és a Folker Együttes Csodálatos pelikánmadár című mesekoncertje (ajánlott életkor: 6 éven felülieknek). Pénteken: 17-től 20 óráig mesés feladványok, játékos vetélkedő 3–10 fős csapatoknak, érdekes nyereményekkel az online térben; 19-től 21 óráig a Cimborák Bábszínház stúdiótermében esti mese felnőtteknek: Balla Ede Szent Erzsébet kilenc csodája című előadása (ajánlott életkor: 14 éven felülieknek).

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. William Shakespeare A vihar című színművéből készült a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház új évadának első előadása Bodó Viktor rendezésében. Bemutató előadás ma 19 órától a színház nagytermében színpadra épített nézőtér előtt. További előadások: október 7-én, 8-án és 17-én 19 órától a nagyterem színpadán. Jegyek válthatóak a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a biletmaster.ro honlapon.

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCSZÍNHÁZ. Sepsiszentgyörgyön a Há­romszék Táncstúdióban ma 19 órától az Ecce Homo című produkció tekint­hető meg Farkas Tamás és Tapasztó Ernő rendezésében. Jegyek a központi jegyirodában vásárolhatók. Telefon: 0267 312 104.

Kiállítás TERMÉSZETFOTÓ-KIÁLLÍTÁS. Ma 18 órakor kerül sor Demeter János Barokk… természetesen című egyéni természetfotó-kiállításának megnyitójára a sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítótermében (Gróf Mikó Imre utca 11. szám). A kiállítást a Vadon Egyesület szervezi. Az ünnepélyes megnyitón Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke köszönti a résztvevőket, majd Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi képviseletének vezetője méltatja a kiállítást.

Hírdetés

Mozi MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi mai műsora: 16.30-tól Agymanók 2. (magyarul beszélő), 18.30-tól Velünk véget ér (magyarul beszélő), 21 órától Hó, tea, szerelem 2. (román vígjáték). FILMTETTFESZT ERDÉLYI MAGYAR FILMSZEMLE. Sepsiszentgyörgyön a Művész moziban: ma 16.30-tól Magyar rövidek, 18.30-tól Török Ferenc: Moszkva tér (vígjáték), 20.15-től Révész Bálint, Mikulán Dávid: Kix (dokumentumfilm); pénteken 16 órától Filmgalopp 1. – erdélyi magyar fikciós rövidfilmek versenye, 18.30-tól Almási Tamás: Szívügyem (dokumentumfilm), 20 órától Tóth Barnabás: Mesterjátsz­ma (thriller). • Kovásznán a Művelődési Központban: ma 15 órától Magyar rövidek 1., 17 órától Breier Ádám: Lefkovicsék gyászolnak (vígjáték), 19 órától Csáki László: Kék Pelikán (animációs dokumentumfilm); pénteken 15 órától Magyar rövidek 2., 17 órától Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap (filmdráma), 19 órától Szeleczki Rozália: Cicaverzum (romantikus vígjáték). • Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban pénteken 10 órától Hernádi Tibor: Sárkány és papucs (animáció), 13 órától Csáki László: Kék Pelikán (animáció), 19 órától Tóth Barnabás: Mesterjátszma (thriller).

Zene NÉGYKEZES ZONGORAEST. Az Árkosi Kulturális Központ (Sepsiszentgyörgy, Zeneház, Olt utca 6. szám) ma 19 órától rendkívüli négykezes zongoraestre hívja az érdeklődőket. Sabina Oprea és Ioana Pulbere, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára Cécile Chaminade-, Gabriel Fauré-, Maurice Ravel- és Claude Debussy-műveket ad elő. Egy jegy ára 20 lej. ORGONAKONCERT. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban október 4-én, pénteken 19 órától Józsa Domokos orgonaművész, a váradszőlősi katolikus plébániatemplom kántora tart orgonakoncertet. A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak.

Hitvilág SEPSISZENTGYÖRGYI VÁR­TEMPLOMI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG. Ma 17 órától a vártemplom Bölcső és Vár termében mondókás, mesélős, játékos foglalkozásokat tartanak 8–18 hónapos babáknak. Szeretettel várnak minden kisbabás, kisgyermekes anyukát, aki kikapcsolódásra, élménymegosztásra vágyik. Kérik, vigyenek váltócipőt vagy vastag zoknit. A mondókázást Vinkler Melinda tartja. Bejelentkezés a 0741 520 890-es telefonon. ♦ Meghívnak minden 80. életévébe belépő és azon felüli egyháztagot együtt a családjával az Idősek vasárnapjára, melyet október 6-án 10 órától ünnepi istentisztelet keretében tartanak meg. Akik autóval viszik szépkorú családtagjaikat, lehetőségük van behajtani a várudvar akadálymentesített bejáratáig, ahol lépcsőzés nélkül könnyedén bejuthatnak a templomba. Akiket nincs, aki elvigye, kérik, jelezzék a 0742 413 269-es telefonszámon (Bucsi Zsolt Tamás). IMALÁNC A CSALÁDOKÉRT. A sepsiszentgyörgyi Medjugorjei Imacsoport kezdeményezésére idén is imalánc indul a családokért, melybe október 3. és november 7. között lehet bekapcsolódni a RomKat.ro Facebook-oldalán közölt videó­kon és a Mária Rádió adásain keresztül (7.30-kor és 21.15-kor). A nyitó szentmisét ma 18 órától Hajlák Attila atya mutatja be a Szent József-templomban. Az imalánc résztvevőiért 50 szentmise lesz felajánlva több helységben; a Szent József-templomban: október 4-én, 5-én, 7-én, 9-én, 10-én, 14-én, 15-én, 18-án 18 órakor; 11-én, 12-én, 16-án és 19-én 7 órakor. SEPSISZENTGYÖRGYI UNITÁ­RIUS EGYHÁZKÖZSÉG. Ma 18 órától az egyházközség tanácstermébe a Bibliaműhelyre várják az érdeklődőket; október 6-án az istentisztelet keretében az Idősek vasárnapját ünnepelik.

Gombanap Sepsiszentgyörgyön A László Kálmán Gombászegyesület, a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében október 5-én, szombaton hagyományos gombanapot tartanak, melyre várnak minden természetkedvelő családot. A program 9.45-kor sugásfürdői gombásztúrával kezdődik, ahol szakavatott vezetők segítenek felismerni az ehető és mérgező gombákat. Túravezetők: Csákány László, Farkas János és Zoltán Sándor. Gyülekező a sepsiszentgyörgyi belvárosi buszmegállóban, a Művészeti és Népiskola előtt. Az autóbusz 13 órakor indul vissza Sugásfürdőről. (Rossz idő esetén a túra elmarad.) A program a Kónya Ádám Művelődési Házban és annak kertjében folytatódik: 13.30-tól a gyűjtött gombák azonosítása és gombakiállítás (Farkas János, Zoltán Sándor, Zsigmond Győző); 13.30-tól 15.30-ig műhelyfoglalkozás Csáki-Bartha Zonga és Vinceffy Orsolya múzeumpedagógusok vezetésével; 14 órától 14.30-ig a Park vendéglő gombás ételeket kínál; 14.30-tól 16 óráig gombaismereti előadások (Farkas János, Zsigmond Győző, Zoltán Sándor); Gombafotó- és gombapreparátum-kiállítás Farkas János és más egyesületi tagok gyűjteményéből.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. vidéki lomtalanítási akciója során régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékot, ruhaneműt szállítanak el ma Pákéban és Orbaiteleken, pénteken Zabolán. Honlap: tega.ro. NYÍLT NAP A KUTYAMENHELYEN. Október 5-én, szombaton 10-től 15 óráig tartják a szépmezői kutyamenhely hagyományos havi nyílt napját. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki örökbe fogadna egy igazi társat, vagy csak barátkozni akar a kutyákkal. Jelenleg a menhelyen 170 kutya él, ami sajnos 25-tel meghaladja a menhely befogadóképességét. INGYENES MEGHALLGATÁS. Október 7-én, hétfőn 10 órától a Nép Ügyvédje brassói területi irodájának képviselője meghallgatást tart Sepsiszentgyörgyön a prefektúrán. Iratkozni a 0267 315 444-es vagy a 0268 471 100-as telefonszámon lehet. A szolgáltatás térítésmentes, a magyar nyelv használata biztosított.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20 és 6 óra között az 1918. december 1. úti Adonis gyógyszertár (telefon: 0267 324 903) teljesít éjszakai szolgálatot. Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (telefon: 0267 362 961) gyógyszertár a szolgálatos.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »