Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zenés irodalmi műsor

Zene ÜNNEPI KONCERTEK. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében március 14-én, csütörtökön 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban hallgatható meg Sebestyén Márta, Andrejszki Judit és ifj. Szerényi Béla Az szép szabadságra… című, nemzeti ünnepünkre hangoló koncertje. A koncertre a teljes árú belépő 40, a kedvezményes 20 lejbe kerül, jegyeket a központi jegyirodában és az eventim.ro oldalon lehet vásárolni. Online kizárólag teljes értékű jegyek kaphatóak. * A Csíki és Georgius kamarazenekarok ünnepi hangversenyét március 15-én 19 órától tartják Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében. Szólista: Lisztes Jenő (cimbalom), karnagy: Werner Gábor. A koncertre a teljes árú jegy 30, a kedvezményes árú jegy 15 lej, megvásárolható a központi jegyirodában és az eventim.ro oldalon. Online kizárólag teljes értékű jegyet lehet vásárolni. VIGADÓART. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére mutat be ünnepi előadást Kézdivásárhelyen a Vigadó nagytermében március 14-én, csütörtökön 19 órától, valamint március 15-én, pénteken 18 órától Molnár Levente operaénekes, Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt. Rendező: Lung László Zsolt. Jegyár: 50 lej, megvásárolható a Vigadó jegypénztárában hétfőtől csütörtökig 10 és 16, pénteken 10 és 14 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Információk és helyfoglalás a 0730 600 279-es telefonszámon.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Betegség miatt elmarad a Hullámzó vőlegény című, Albu István által rendezett produkció március 11-ére, hétfőre és március 12-ére, keddre tervezett elő­adása. A központi jegyirodában megvásárolt jegyek március 22-éig, péntekig ugyanott visszaválthatók; az online vásárolt jegyek árát a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszer visszautalja a vevők számlájára. UDVARTÉR SZÍNHÁZ. A kézdivásárhelyi színház Szente Béla – Gulyás Levente A kolozsvári bíró című zenés mesejátékát ma Kovásznán 10 és 12 órától játssza a művelődési központban. Jegyár: 15 lej. Szervezett csoportok a 0762 674 516-os telefonszámon jelentkezhetnek. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház márciusi elő­adásai a Háromszék Táncstúdióban: 16-án, szombaton 19 órától Echoes of Here, koreográfus: Ermira Goro, időtartam: 45 perc, szünet nélkül; 18-án, hétfőn 19 órától A lecke, rendező-koreográfus: Arcadie Rusu, időtartam: 60 perc, szünet nélkül; 20-án, szerdán 19 órától Pappa mia!, rendező-koreográfus: Fehér Ferenc, időtartam: 40 perc, szünet nélkül; 24-én, vasárnap 19 órától [email protected], koncepció, koreográfia: Fren_Ák, korhatár: 18+, időtartam: 50 perc, szünet nélkül.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi bábszínház stúdiótermében ma, valamint március 12-én, kedden, 13-án, szerdán 9.30 és 11 órától a Csillagpalota babaszínházi előadás látható Benkő Éva és Péter Orsolya rendezésében (egyéves kortól ajánlott). Szervezett csoportoknak bejelentkezni, szabadelőadásokra jegyet foglalni a 0757 047 717-es (Péter Orsolya) vagy a 0752 540 593-as (Golicza Bernadett) telefonszámon lehet.

Tánc VENDÉGELŐADÁS. Az Udvarhely Néptáncműhely ma 10 és 12 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban bemutatja az Ivácson László által rendezett Világszép nádszálkisasszony című gyermekműsorát.

Tortoma Önképzőkör Baróton a művelődési ház Bodosi Dániel-termében március 12-én, kedden 19 órától Fény és ritmus – Bodosi Dániel-kiállítás a kolozsvári Szépművészeti Múzeumban címmel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor Bodosi Dániel festőművész (1913–2006) életéről és munkásságáról. Meghívottak: Darvas Anna Mária és Bodosi Imre hagyatékápolók, valamint Szász Zsolt filmszerkesztő. Beszélgetőtárs: Benedek-Huszár János. A találkozón bemutatják a kolozsvári tárlat megnyitójáról 2023. szeptember 6-án készült riportfilmet. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Háromszék az én hazám A Háromszék az én hazám című diákpályázatra beérkezett munkák díjazási ünnepségét szerdán 17 órakor tartják Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban. Ugyanakkor helytörténeti diákkonferenciára kerül sor, és bemutatják a pályaművekből szerkesztett kötetet. A Coroi Arturnak emléket állító pályázatot a Székely Mikó Kollégium hirdette meg az özvegy, Gál Tünde kezdeményezésére és támogatásával. Az est házigazdája Tóth-Bartos András, Coroi Artúr munkásságát Csáki Árpád méltatja, a pályázat főszervezője Pénzes Loránd.

Hírdetés

Forradalmak nyomában Március 12. és 14. között Sepsiszentgyörgy főterén dél­előttönként kincskereső, hely­ismereti játékot szervez az 5–8. osztályos diákoknak a Bod Péter Megyei Könyvtár.

Mozi Petőfi Erdélyben. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet március 14-én, csütörtökön 17 órától szeretettel hív minden érdeklődőt Maksay Ágnes és László Loránd „Hallgass, zúgó szél, hadd beszéljek én!” – Petőfi Erdélyben című dokumentumfilmjének vetítésére és közönségtalálkozóra Sepsiszentgyörgyön a Művész moziba. A bemutatót beszélgetés követi, meghívott vendégek: Maksay Ágnes, az alkotás rendezője, forgatókönyvírója és T. Szabó Levente szakmai konzulens és forgatókönyvíró, moderál: Szebeni Zsuzsanna színháztörténész, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője. A belépés díjtalan.

Hitvilág TEOLÓGIA MINDENKINEK. A sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai gyülekezetben ma 18 órától Makkai Zoltán tanár A Passió zenében címmel tart előadást és audíciót.

Szűrővizsgálat Az illyefalvi Pető Fejlesztő- és Képző Központban ma ingyenes szűrővizsgálatot tartanak központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők és gyermekek számára. A rendelésen szeretettel várnak minden olyan gyereket, akinél szülés előtt, közben vagy utána oxigénhiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Továbbá olyan gyerekeket és felnőtteket is várnak, akiknek stroke, koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. Azok a felnőttek is jelentkezhetnek a vizsgálatra, akik Parkinson-kórban és Sclerosis multiplexben szenvednek. A vizsgálat lényege, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát és döntés szülessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e. A rendelés eredménye után a konduktorok csoportokat alakítanak ki, és a kiválasztott betegek háromhetes fejlesztőprogramon vehetnek részt Illyefalván március 11–29. között. A szűrővizsgálaton előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni, telefon:  0724 266 020.

Állampolgársági ügyintézés Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai március 12-én, kedden 16–17 óráig Szotyorban a régi orvosi rendelőben, 17–18 óráig Kilyénben a kultúrotthonban fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 23-as Farmacom gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 317 386). Kézdivásárhelyen ma az Állomás utcai Help Net (0267 360 520) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).

Röviden ADÓFIZETÉS KILYÉNBEN ÉS SZOTYORBAN. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az adófizetők tudomására hozza, hogy a helyi adókat és illetékeket 9.30 és 14 óra között március 13-án, szerdán a szotyori faluházban, valamint március 14-én, csütörtökön Kilyénben az iskola épületében is ki lehet fizetni. Akik egész évi épület-, terület- és/vagy járműadójukat április 1-ig kifizetik, 9 százalékos kedvezményben részesülnek, ha az adófizetés napján nem szerepelnek semmilyen hátralékkal a helyi adóhivatalnál.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »