Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Betegség miatt elmarad a ma esti, Szilvay Máté által rendezett Jégtorta című előadás. A sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában megvásárolt jegyek március 22-éig, péntekig ugyanott visszaválthatóak; az online vásárolt jegyek árát a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszer automatikusan visszautalja a vevők számlájára. UDVARTÉR SZÍNHÁZ. A kézdivásárhelyi színház ma 10 órától a Vigadó Művelődési Központ nagytermében Szente Béla – Gulyás Levente A kolozsvári bíró című zenés mesejátékát a Mákvirág-bérleteseknek játssza. Kovásznán március 11-én, hétfőn 10 és 12 órától a művelődési központban adják elő a mesejátékot. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház márciusi előadásai a Háromszék Táncstúdióban: 16-án, szombaton 19 órától Echoes of Here, koreográfus: Ermira Goro, időtartam: 45 perc, szünet nélkül; 18-án, hétfőn 19 órától A lecke, rendező-koreográfus: Arcadie Rusu, időtartam: 60 perc, szünet nélkül; 20-án, szerdán 19 órától Pappa mia!, rendező-koreográfus: Fehér Ferenc, időtartam: 40 perc, szünet nélkül; 24-én, vasárnap 19 órától [email protected], koncepció, koreográfia: Fren_Ák, korhatár: 18+, időtartam: 50 perc, szünet nélkül.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi bábszínház stúdiótermében ma 18 órától Daróczi Klarissza játssza sSOHA című egyéni előadását (rendező: Hatházi András). Az előadást 14–99 év közötti nézőknek ajánlják. Szervezett csoportoknak bejelentkezni, szabadelőadásokra jegyet foglalni a 0757 047 717-es (Péter Orsolya) vagy a 0752 540 593-as (Golicza Bernadett) telefonszámon lehet.

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Az Élni fogunk szabadon című, Petőfi Sándor emlékére készített folklórelőadást Ivácson László rendezésében március 7-én, csütörtökön Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban, 8-án, pénteken Nagyajtán a művelődési házban, 9-én, szombaton Esztelneken a művelődési házban játsszák. Mindhárom előadás 19 órakor kezdődik.

Zene ÜVEGHANG AKADÉMIA. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet Üveghang Akadémia elnevezésű zenei oktatási programjának következő előadására március 7-én, csütörtökön 18 órai kezdettel kerül sor az Árkosi Kulturális Központban (Olt utca 6. sz.) Népzene a klasszikában címmel. Meghívott előadók: Csurkulya József cimbalom- és Gárdos Éva zongoraművész. PORTUGÁL FADO KONCERT. Különleges zenei és koncert­élményre hívja a közönséget a MoniAcustique – Opra Monica és zenekara: Kertész János (billentyűk), Kertész Huba (gitár), Gyergyai Szabolcs (basszus ukulele) és Éltes Áron (klarinét, szaxofon) –, valamint meghívottjaik, Ricardo Caria portugál énekes és Paul Edeleni gitáros március 9-én, szombaton 18 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomba. Jegyeket a bilet.ro oldalon, az Andrei Mureșanu Színház jegypénztárában (hétfőtől csütörtökig 16–18, pénteken 15–18 óráig) és az előadás előtt a helyszínen lehet vásárolni. KONCERT ÉS KÖNYVBEMUTATÓ. A kovásznai városi művelődési ház Ignácz Rózsa-termében március 8-án, pénteken 18 órától tekinthető meg André Ferenc és Vajna Ádám költők zenés irodalmi & spoken word műsora. A  rendezvény moderátora Czilli Aranka. A belépés ingyenes, a koncert után a költők dedikálnak.

Hírdetés

Könyvbemutató Kézdivásárhelyen március 8-án, pénteken 18 órakor a Kanta Szakképző Központban (Kanta utca 10. szám) bemutatják Csender Levente Fényből és sárból – Böjte Csaba élete című életrajzi könyvét, mely három év utazás, beszélgetés és kutatómunka eredményeként született meg Csaba testvérről és a dévai Szent Ferenc Alapítványról. A könyvbemutatót követő beszélgetésen részt vesz Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, valamint Csender Levente, a beszélgetés moderátora Oláh-Gál Elvira újságíró, rádiótudósító. A Mathias Corvinus Collegium szervezte előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bejelentkezés a https://feliratkozas.mcc.ro/kezdivasarhely-konyvbemutato_fenybol-es-sarbol űrlapon.

Családi program Csernátonban Beporzók napja címmel szerveznek családi programot március 9-én, szombaton 10–14 óráig a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban. Az érdeklődők a méhek csodálatos világát ismerhetik meg Deák Mária méhésszel, lesz mézkóstolás és kézműves-tevékenység is. Belépő: 5 lej.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai műsora: 16.15-től Madame Web (magyarul beszélő), 16.30-tól Dolphin Boy (románul beszélő), 18.15-től A szenvedély íze (román feliratos) és Parasztok (román feliratos, a Lengyel Filmnapok keretében), 20.15-től Szegény párák (román feliratos), 20.45-től Bob Marley: One Love (magyarul beszélő).

Állampolgársági ügyintézés Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–17 óráig a kézdimárkosfalvi kultúrotthonban, 17–18 óráig pedig Kézdimartonfalván a tanács épületében fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Nicolae Iorga utcai Dr. Max gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 315 136). Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár a szolgálatos.

Röviden AUTÓBUSZOK MAROSVÁSÁRHELYRE. Ma 20 óráig lehet jelentkezni a Székely Nemzeti Tanács térítésmentes autóbuszaira, melyeket március 10-én, a székely szabadság napján indítanak Marosvásárhelyre. Jelentkezni Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Tanács székházában ma 9–13 óráig (Konsza Samu utca 21. szám, telefon: 0744 834 617), Kézdivásárhelyen Kónya Zitánál (0722 773 589) vagy Bakk Lászlónál (0746 777 981), Kovásznán Ferencz Botondnál (0726 187 753), Gidófalván Szabó Ferencnél (0752 523 963), Uzonban Ambrus Lászlónál (0752 208 117). VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy csatlakozási munkálatok miatt ma és csütörtökön 8 és 17 óra között szünetel az ivóvízellátás Kézdivásárhelyen a Kanta és a Márton Áron utcában. Elzárják az ivóvizet március 7-én, csütörtökön 9 és 17 óra között Árkoson, a településhez tartozó Kossuth Lajos negyedben, valamint az Árkosi úton a 25-ös tömbházban. TUDÁSTÁR. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ nagytermében ma 18 órától Gergely Orsolya Kik az influenszerek, és miért akar az unokám is az lenni? címmel tart előadást. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsot igénylőket. ELŐADÁS. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ nagytermében március 7-én, csütörtökön 18 órától Bedő Imre Identitás és életképesség címmel tart előadást. Jegyár: 20 lej. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket ma 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. MEGHALLGATÁS. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa március 7-én, csütörtökön 12 órától meghallgatást tart a kovásznai polgármesteri hivatalban. Az audienciára a 0267 315 444-es telefonszámon lehet feliratkozni. MÁRCIUSI KIHÍVÁS. A sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Iroda egészséges és környezettudatos életre ösztönző effAct kezdeményezése részeként márciusban arra hívják fel a figyelmet, hogy mindannyian a gazdaság szereplői vagyunk, minden napi, közvetlen kapcsolatunk és ráhatásunk van arra, hogy milyen termékeket választunk háztartásunk számára, valamint mely vállalkozásokat támogatjuk ezekkel a döntésekkel. Válasszunk helyi, jó minőségű termékeket, amelyek előállítása, szállítása, forgalmazása, hulladékká válása minimális terhet ró környezetünkre – áll az e havi kihívásban. (fekete)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »