Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház ma 19 órától a nagyteremben Kander–Ebb–Fosse: Chicago című darabját játssza Puskás Zoltán rendezésében. Korhatár: 15+, időtartam: 2 óra (egy szünettel). NEMZETI SZÍNHÁZ. A Nemzeti Színház először mutatja be Székelyföldön a Fedák Sári című előadást, Szűcs Nelli önálló estjét. Az előadást Szűcs Nelli Jászai-díjas érdemes és kiváló művész, valamint Dávid Zsuzsa rendezte. A háromállomásos turnén ma 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Központban látható az előadás. HAHOTA SZÍNTÁRSULAT. A marosvásárhelyi Hahota Színtársulat És akkor mi van? című kabaré-előadását Kovásznán a Művelődési Központban ma 17 és 20 órától játssza. Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban február 28-án, szerdán, 29-én, csütörtökön és március 1-jén, pénteken 17 és 20 órától lépnek fel. Rendező: Kovács Levente. Jegyár: 65 lej.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. Daróczi Klarissza egyéni előadását, a Visky András Megöltem az anyámat című identitásjátéka alapján készült sSOHA bemutatóját február 28-án, szerdán 18 órától tartják a bábszínház sepsiszentgyörgyi stúdiótermében. Ajánlott életkor: 12–99 év. Helyet foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél.

Zene JAZZKONCERT. Február 28-án, szerdán 19 órától a baróti művelődési házban és március 1-jén pénteken 19.30-tól a sepsiszentgyörgyi Bábel kiskultúrban (Csíki utca 21. szám) jazzkoncertet tart a budapesti Mozes & Kaltenecker formáció: Mózes Tamara (ének, billentyű, effektek), Kaltenecker Zsolt (billentyű, seaboard, effektek).

Könyvbemutató Két sepsiszentgyörgyi helyszínen mutatja be a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete tavaly decemberben megjelent, Kárpátországi szolgálat című könyvét, mely a Kárpát-medence történelmi egyházainak magyar püspökeivel, illetve néhány jeles egyházi személyiséggel készült húsz interjút tartalmaz. Jelen lesz több társszerző, valamint a kötet ötletgazdája, Galbács Pál, szerkesztője, Szekeres Attila, felelős kiadója, Bedő Zoltán. Február 28-án, szerdán 17 órától a vártemplomi református új gyülekezeti teremben (házigazda Dénes Előd lelkipásztor), február 29-én, csütörtökön 18 órától az evangélikus templom tanácskozótermében (házigazda Zelenák József lelkész, esperes, maga is interjúalany) kerül sor a kötet bemutatójára.

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Február 28-án, szerdán 12 órától a Háromszék Tánc­stúdióban szervezett előadá­son játsszák az Élni fogunk szabadon című, Petőfi emlékére készített folklórelő­adást Ivácson László rendezésében. További márciusi előadások: 7-én, csütörtökön Sepsiszentgyörgyön 19 órától a Háromszék Táncstúdió­ban, 8-án, pénteken 19 órától Nagyajtán a művelődési házban, 9-én, szombaton 19 órától Esztelneken a művelődési házban, 10-én, vasárnap 19 órától Gyergyóújfaluban a Lázár István Művelődési Házban, 15-én, pénteken 18 órától Aradon a Ioan Slavici Színházban, 16-án, szombaton 15 és 19 órától Temesváron a Csiky Gergely Állami Magyar Színházban, 18-án, hétfőn 19 órától Marosvásárhelyen a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. SZENIORÖRÖMTÁNC. Új tevékenységgel bővül a kézdivásárhelyi Wegener Pro Sanitate Alapítvány programkínálata: az idős korosztálynak biztosítanak remek kikapcsolódási lehetőséget a Vigadó Művelődési Központ dísztermében február 28-án, szerdán 14 órától, március 13-án és 27-én 14 órától. Ötletgazda: Kész Ildikó, elérhetőség a 0746 103 984-es telefonon. Oktatók: Balázs Csilla és Voiculescu Kriszta.

Hírdetés

E-MIL-est Sepsiszentgyörgyön Az Erdélyi Magyar Írók Ligája idei széppróza napi rendezvénysorozatának keretében három prózaíró: Balázs K. Attila, Tamás Kincső és Zsidó Ferenc találkozik a közönséggel Sepsiszentgyörgyön február 28-án, szerdán 18 órakor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. Aki velük beszélget, őket faggatja: Dimény H. Árpád. Házigazda: Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója. A felolvasások és beszélgetés után a közönség is bátran kérdezhet.

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a Szemerjai Református Egyházközség könyvtártermében. ÉLET A LÉLEKBEN. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián ma 18.45–21 óráig, a Krisztus Király-plébánián szerdán 19–21 óráig tartják az Élet a Lélekben plébániai imacsoportok találkozóját, melyet élőben közvetítenek az eletalalekben.ro honlap Élő adás menüpontjában, ugyanott a hangfelvétel vissza is hallgatható.

Tortoma Önképzőkör Baróton a művelődési ház Bodosi Dániel-termében ma 19 órától Medve és ember együtt­élése Székelyföldön címmel Dezső László természetfotós (Gyergyószentmiklós) tart előadást. A találkozó keretében bemutatják a Lekvár című filmet (2017, 33 perc), illetve a meghívott Medve című, 2022-ben megjelent kötetét. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Ingyenes ügyintézés Csernátonban Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai február 28-án, szerdán 15.30–17 óráig Felsőcsernátonban a Bod Péter Általános Iskolában, illetve 17–18.30-ig Alsócsernátonban a Sylvester Lajos Községi Könyvtárban fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farmaline I. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0367 412 103). Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Dr. Max (0752 168 734) gyógyszertár a szolgálatos.

Röviden ÁRAMSZÜNET. Ma 9–17 óráig Sepsiszentgyörgyön a Jókai Mór utcában, Aldobolyban, Sepsiszentkirályban és a Szalomérban szünetel az áramszolgáltatás. VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy javítási munkálatok miatt február 29-én, csütörtökön 8–17 óráig a következő utcákban és helységekben szünetel az ivóvízellátás Sepsiszentgyörgyön a Farm és a Jókai Mór utcában, a Szalomérban, Sepsiszentkirályban, Illyefalván és Aldobolyban. SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József- plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás, gyöngyfűzés) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. AUTÓBUSZOK MAROSVÁSÁRHELYRE. A Székely Nemzeti Tanács térítésmentesen autóbuszokat indít március 10-én, a székely szabadság napján Marosvásárhelyre. Jelentkezni Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Tanács székházában munkanapokon 9–13 óráig (Konsza Samu utca 21. szám, telefon: 0744 834 617), Kézdivásárhelyen Kónya Zitánál (0722 773 589) vagy Bakk Lászlónál (0746 777 981), illetve Uzonban Ambrus Lászlónál (0752 208 117).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »