Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

Zene OPERETT- ÉS KABARÉEST. A Kovásznai Művelődési Központ színpadán ma 19 órától fellépnek a Pesti Művész Színház művészei: Czető Roland, Egyházi Géza, Fogarassy Bernadett, Fritz Éva, Nyertes Zsuzsa és Várfi Sándor. A jegyek ára 40 lej. Jegyvásárlás 8–15 óráig a Kovásznai Városi Művelődési Ház jegypénztárában. Érdeklődni a 0744 364 250-es telefonszámon lehet. * Kézdivásárhelyen november 29-én, szerdán 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében tekinthető meg az Operettől a kabaréig című vendégelőadás. * Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében december 2-án, szombaton 19 órától lépnek fel a Pesti Művész Színház színészei. Jegyek elővételben a Treff utazási irodában válthatóak kedden, szerdán és csütörtökön 16–17.30 óráig. Telefon: 0745 589 214, 0746 208 811. ADVENTI INVOKÁCIÓ. Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Központ nagytermi stúdiójában december 3-án, vasárnap 18 órától Születnie kell valakinek – az Udvartér Színház és az Evilági zenekar közös adventi invokációja. Előadják: az Evilági zenekar, Elek Ágota, Kiss László, Nánia Hanna, Keserű Kincső, Nagy-Tarczali Viktória, Simon-Vizi Dorka. Rendező: Lung László Zsolt. Jegyár: 20 lej. ERDÉLYI TURNÉ. Fisch Móni (Liszt Ferenc-díj), Kalocsai Zsuzsi (Jászai-díj, Érdemes Művész, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje) és Hajdú Steve várja a közönséget december 16-án 19 órára a sepsiszentgyörgyi vártemplom gyülekezeti termében operett-, musical-, nótagálaestre és stand-up rendezvényre. Jegyek elővételben a Treff utazási irodában válthatók kedden, szerdán és csütörtökön 16–17.30 óráig. Telefon: 0746 208 811.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház november 30-án, csütörtökön 19 órától és december 1-jén, pénteken 19 órától a nagyteremben Örkény István: Tóték című darabját játssza Bocsárdi László rendezésében. Időtartam: 3 óra (egy szünettel). Jegyek válthatók a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro honlapon.

Bábszínház ADVENT A BÁBSZÍNHÁZBAN. Advent vasárnapjain, december 3-án, 10-én és 17-én 17 órától a Cimborák Bábszínház a Betlehem, angyaljáték című 50 perces, Nagy-Kopeczky Kálmán által rendezett előadását játssza, amelyet szeretettel ajánlanak minden 4 év fölötti nézőnek. Érdeklődni, jegyet foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél. Jegyet váltani fél órával a kezdési időpont előtt a helyszínen, Sepsiszentgyörgyön a Cimborák Bábszínház stúdiótermében lehet. Egy jegy ára 10 lej.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai műsora: 16.30-tól Space Pups (románul beszélő), 16.45-től Az éhezők viadala: Énekes madarak és kígyók balladája (magyarul beszélő) és 20.15-től román feliratos, 18.15-től Miami Bici 2. (román vígjáték), 19.30-tól Meg­fojtott virágok (magyarul beszélő).

Hírdetés

Tortoma Önképzőkör A Baróti Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében ma 19 órától Hogyan lettem terepfutó? címmel Nagy Ernő erdőmérnök, terepfutó maratonista, a Barót Városi Sport Club (BVSC) nagybaconi sportolója tart vetített képes ismertetőt a terepfutás világáról. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Hitvilág ÖRÖKÖS SZENTSÉGIMÁDÁS. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban ma örökös szentségimádási napot tartanak. Az ünnepi befejező szentmise 18 órakor kezdődik. z Szerdán a kézdiszentkereszti templomban, csütörtökön a bélafalvi katolikus templomban lesz örökös szentségimádási nap. TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a Szemerjai Református Egyházközség könyvtártermében. ÉLET A LÉLEKBEN. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián ma 18.45–21 óráig, a Krisztus Király-plébánián szerdán 19–21 óráig tartják az Élet a Lélekben plébániai imacsoportok találkozóját, melyet élőben közvetítenek, és újra is hallgatható az eletalalekben.ro honlap Élő adás menüpontjában. z Pénteken 22 órától kezdődik az éjszakai virrasztás a Krisztus Király-altemplomban, melyet a Mária Rádió élőben közvetít.

Képernyő RTV1. Ma 15 órától: FNT 33 – A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Oxigén című előadását beválogatták az Országos Színházi Fesztivál (FNT) idei programjába. Az előadást Pálffy Tibor rendezte. v A 31. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál Marosvásárhelyen – A marosvásárhelyi Kultúrpa­lotában nemzetközi rövidfilmversenyt, román és magyar játékfilmeket, dokumentumfilmeket láthatott a közönség. A kísérőprogramban színielőadás, kiállítás és több koncert is szerepelt. v Kasza Imre-kiállítás – A tárlaton a 71 éves művész minden alkotói korszakából láthatunk néhány munkát.

Falugyűlések Barót településein Barót Város Önkormányzata november 29-ig tartja a városhoz tartozó falvakban szokásos beszámoló falugyűléseit, amelyekre hívnak és várnak minden érdeklődőt. A lakossági fórumok időpontjai és helyszínei: ma 18 órától Felsőrákoson az iskolában, szerdán 17 órától Bibarcfalván az iskolában és 19 órától Bodoson az iskolában.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line I. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0367 412 103). Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár a szolgálatos.

Röviden VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a digitális vízórák felszerelése miatt Sepsiszentgyörgyön ma 8–19 óráig a Grigore Bălan tábornok úton a Csíki és Templom utcával való kereszteződéstől a Mikes Kelemen utcai kereszteződésig, a B The Hotelben, a Bertis üzletben, a Zathureczky Berta Központban, a Grigore Bălan tábornok úti 3-as tömbház D, E lépcsőházában, a 160-as tömbházban, az 1-es tömbház A, B lépcsőházában, a 41-es, 42-es és 52-es tömbház A, B és C lépcsőházában, a 105-ös tömbházban, a 19-es és 5-ös tömbházban, a Megyei Nyugdíjpénztárnál, az ezen a részen található összes magánháznál, lépcsőháznál, valamint intézménynél, a Mikes Kelemen utcában, a Híd utcában, a Kökényes utcában, az Olt utcai 35-ös tömbház A, B lépcsőházában és a Csíki utcai 48-as tömbház B/B és B/A lépcsőházában szünetel az ivóvíz­ellátás. November 29-én,  szerdán 8–19 óráig a Bánki Donát és Gyümölcsös utcában, a Textilesek sétányon, a Nicolae Bălcescu utcában a Bánki Donát és 1918. december 1. út közötti szakaszon, a Kórház utcában, a Gyümölcsös negyedben (a Málna, Cseresznye, Tölgyfa, Szilva, Dió, Szeder, Alma, Hecserli, Bükk, Meggy utcában), a Gyár utcai 5-ös és 7-es tömbháznál, az Ág utcai 4-es, 5-ös és 6-os tömbháznál, valamint a 8-as és 9-es tömbház A, B és C lépcsőházánál zárják el az ivóvizet. SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József- plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás, gyöngyfűzés) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. HIVATALOS MUNKASZÜNETI NAPOK. November 30-án, csütörtökön és december 1-jén, pénteken a hivatalos munkaszüneti napok miatt a Székely Nemzeti Múzeum és külső egységei zárva tartanak, nem látogathatóak. * A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár is zárva tart a közönség számára csütörtöktől december 4-éig, hétfőig. Az olvasókat december 5-étől, keddtől várják. TERMELŐI VÁSÁR. Sepsiszentgyörgy főterén ezen a hétvégén, december 2–3-án tartanak termelői vásárt az Urban-Locato Kft. szervezésében.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »