Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zene

NYÁRESTI KONCERT A VÁR­TEMPLOMBAN. A Rákász Gergely Alapítvány szervezésében augusztus 25-én, csütörtökön 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Vártemplomban fellép Dénes Dorottya (cselló), Nagy Tünde (hegedű), Kiss Péter (harmonika), Török Ákos (zongora). A koncertre a belépés ingyenes, felajánlásokkal a fellépő fiatalokat támogathatják. A ZENE LEGYŐZI A RÁKOT. Augusztus 26-án, pénteken 19 órától a Slang Gospel Band nagyszabású adománygyűjtő koncertjével zárul az idei KultúrPark rendezvénysorozat Sepsiszentgyörgyön az ’56-os emlékparkban. A zene legyőzi a rákot című koncerten az adományokból begyűlt összeget a zenekarvezető Cserkész Adalbert – Jimmy kezelési költségeinek fedezésére fordítják a zenészek. KLASSZIKUS ZENE TOTYOGÓKNAK. A 2022-es Com’ON Sepsi egyik nyertes csapata, a Classics for Babies meghív minden kisgyermekes családot Sepsiszentgyörgyön a Vártemplom nagy gyülekezeti termébe szeptember 3-án 10 órától a Klasszikus zene totyogóknak című koncertre. Az a különlegessége, hogy székek helyett babapokrócról, piknikpokrócról hallgatják majd a zenét tetszés szerint, a legkisebbek gügyöghetnek, mászkálhatnak, táncolhatnak vagy éppen majszolhatnak valamit. A Csíra is jelen lesz finomságokkal. A belépés ingyenes.

Aktív nyugdíjasok, figyelem! Szeret olvasni, mozogni? Korán ébred? Egy kevés nyugdíj-kiegészítés érdekében lehet a munkatársunk. Jelentkezzen nálunk, hogy közvetlen környezetébe – tömbház, utca – eljuttassa a Háromszék napilapot! Részletekért hívja a 0728 022 529-es telefonszámot! Háromszék – naponta értéket viszünk otthonába!

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.15-től Tomboló blöki (magyarul beszélő) és 16.30-tól románul beszélő, 18 órától Nem (magyarul beszélő), 18.15-től Richard király (magyarul beszélő), 20.30-tól A gyilkos járat (magyarul beszélő), 20.45-től Gond van a lányokkal (román feliratos).

Kiállítás KETTŐS KIÁLLÍTÁS. A csernátoni Sylvester Lajos Könyvtár Pincegalériájában augusztus 24-én, szerdán 18 órától megnyitják Éltes Barna szobrászművész és Horváth Levente festőművész közös tárlatát. Értékeli: dr. Deák Ferenc Loránd művészettörténész és Székely Géza, az V. IKA-alkotótábor művészeti vezetője. Közreműködik a Felső-háromszéki Ifjúsági Fúvószenekar és a csernátoni furulyacsoport. A kiállítás megtekinthető szeptember 1-jéig 10–18 óráig. A MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA. Augusztus 28-án, vasárnap 11 és 19 óra között székelyföldi fotóklubok és független alkotók részvételével szabadtéri fotókiállítás formájában kerül sor a magyar fotográfia napja megünneplésére a sepsiszentgyörgyi Erzsébet park zenepavilonja és a Pavilon Café előtti sétányon.

Hírdetés

Hitvilág GYERMEKTÁBOR. Hétfőtől egyhetes gyermektábor kezdődött 4–10 éves gyerekeknek a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián.

Képernyő RTV3. Ma 11 órától: A Vargyas-szoros barlangjaival, mészkőszirtjeivel, jellegzetes élővilágával Székelyföld egyik érdekes természeti ritkasága. A túravezető Demeter Zoltán a látnivalók mellett egyesületük történetét is elmeséli, megemlékezve Dénes István geológusról. • Edó és Erdővidék – portré Hoffmann Editről, aki dolgozott fényképészként, művelődésszervezőként a Baróti Művelődési Házban, közreműködött Erdővidék Múzeuma létrejöttében. • Györkös Mányi Albert festőművész 100 éves lett volna ez év júliusában. Festményeiből életmű-kiállítást rendeztek a kolozsvári Szépművészeti Múzeumban, melynek nagy részét Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön is a közönség elé tárják.

Ingyenes méhnyakrákszűrés Kovászna megyei 24–64 év közötti nők számára ingyenes Babeş–Papanikolau- (HPV) tesztelést végeznek szakemberek augusztus 22–26. között a méhnyakrák megelőzése és időbeni felfedezése érdekében indított karaván keretében. A program a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház irányításával és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemmel partnerségben, Kovászna megyei támogató intézmények, valamint az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének segítségével valósul meg. Ozsdolán ma 10 órától a családorvosi rendelő udvarán,  Mikóújfaluban ma 16 órától a tornateremben, Bölönben 24-én 10 órától a családorvosi rendelő udvarán, Bodzafordulón 25-én 10 órától a kórház udvarán, Dobollón 26-án 10 órától a kultúrotthon udvarán várják ingyenes szűrővizsgálatra a nőket. A szűrőkaraván állomásain tájékoztató tevékenység is zajlik, felhívják a nők figyelmét a rendszeres orvosi vizsgálatok elvégzésének, a daganatos megbetegedések korai felfedezésének a fontosságára. Az érintettek a családorvosnál iratkozhatnak fel az ingyenes vizsgálatra, melynek elvégzéséhez mindössze a személyi igazolvány felmutatása szükséges.

Ingyenes ügyintézés Kézdialmáson Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai augusztus 24-én, szerdán 16–18 óráig Kézdialmáson a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Kovásznán augusztus 24-én, szerdán 8–19 óráig az új ivóvízvezetékre való rácsatlakozás miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás az 1918. december 1. utcai 1. és 13. szám között, a Dózsa György, Kakukk, Akác, Zrínyi Miklós, Kinizsi Pál, Benedek Elek, Rózsák és Piliske utcában. ÁRAMSZÜNET. Augusztus 25-én 8–16 óráig Dálnokon, Maksán és a Csernátonhoz tartozó Albisban szünetel az áramszolgáltatás. Érdeklődni a 0800 500 929-es zöldszámon lehet. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Bardocon és Erdőfülében, szerdán Székelyszáldoboson és Erdőfülében gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. Az üvegszüret keretében 5 kg leadott üvegért fél liter sört adnak. VETERÁN GÉPJÁRMŰVEK TALÁLKOZÓJA. Augusztus 25–28. között a Maros megyei Mezőszentmargitán a Timulazu kempingben szervezik meg a European Oldtimer & Youngtimer gépjárműfesztivált. Jelentkezni az [email protected] címen lehet, további tudnivalókkal a 0757 991 586-os telefonszámon szolgálnak.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 315 136), Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »