Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

SÜTEMÉNYESKÖNYV. Ma 18 órakor Sepsiszentgyörgyön az M&M cukrászdában (Csíki utca 7. szám) bemutatják az Édes ízek Székelyföldről című süteményeskönyvet.   LEVELESKÖNYV. Az Édes Imrém! Lelkem, Márikóm! – Gróf Mikó Imre és felesége, Rhédey Mária grófnő leveleskönyve 1848–1849-ből című kötetet Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében szombaton 17 órától Somogyi Gréta irodalomtörténész, a könyv szerkesztője és sajtó alá rendezője, valamint József Álmos helytörténész ismerteti. Üdvözlőbeszédet mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, házigazda: Sztakics Éva, a Székely Mikó Kollégium igazgatója. ♦ Zabolán a Mikes-kastély rendezvénytermében vasárnap 17 órától a leveleskönyvet bemutatja Somogyi Gréta irodalomtörténész, valamint Bordás Bea művészettörténész. Az eseményt megtiszteli jelenlétével Roy Chowdhury-Mikes Katalin. A Liszt Intézet átadja a Roy Chowdhury-Mikes családnak a Mikó Imre-emléktáblát.

Kopjafa Gaál Sándor tiszteletére Sepsiszentgyörgyön a Tanulók Háza udvarán a Bi-Pi-emlékmű mellett ma 15 órától Gaál Sándor, a Romániai Magyar Cserkészszövetség egykori elnöke és a 14-es számú Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat alapítója emlékére kopjafát lepleznek le, majd dr. Kerekes László segédpüspök, cserkésztiszt megszenteli az emlékfát. Várnak minden érdeklődőt.

Előadások A székelyek régi és új jelképei címmel tart előadást dr. Szekeres Attila István, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnöke, a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagja hétfőn 18 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében a Wegener Pro Sanitate Alapítvány által szervezett Tudástár ingyenes előadás-sorozat keretében. z Trianon másodszor. Az 1947-es párizsi békeszerződés címmel tart előadást Romsics Ignác magyarországi történész hétfőn 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében.

Mesélő Háromszék Ma Sepsiszentgyörgyön a Cimborák Bábszínház stúdiótermében 10 és 12 órától a Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában A székely menyecske és az ördög, a Háromszék Táncstúdióban 13 és 18 órától az Udvarhely Néptáncműhely előadásában a Világszép nádszálkisasszony. Jegyár: 10 lej, előfoglalás a 0755 335 400-as telefonon Csüdöm Eszternél. Szombaton Sepsiszentgyörgyön a Cimborák Bábszínház stúdió­termében 11 órától Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában A székely menyecske és az ördög, a kamarateremben 19 órától Azért a kis bolondságért mesés bábjáték. Vasárnap Nagyajtán a Mesekunyhóban 12.30 órától Mese, mese, mátka címmel mesés-játékos foglalkozás Benkő Évával, Sepsiszentgyörgyön a Míves Házban 17 órától a Csillagszemű gyermekrajz-kiállítás díjazása, a kamarateremben 19 órától Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában Azért a kis bolondságért mesés bábjáték.

Hírdetés

Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál KÉZDIVÁSÁRHELY. A Vigadó Művelődési Ház dísztermében ma 10 órától Szabó Enikő: Hol a te birodalmad?, 12 órától Égvilág: A medve nem játék, 14 és 18 órától a Vigadó moziban Legendárium – Tisza mondája (bemutató). Jegyár: 5 lej. KOVÁSZNA. A Kovásznai Művelődési Központban ma 10 és 11 órától magyar nyelvű mesefoglalkozás Csavar-Mátis Katalin meseterapeutával.

Zene Jubileumi lemezbemutató koncertet tart Sepsiszentgyörgyön október 2-án 18 órától a Háromszék Táncstúdióban a 45 éves Barozda együttes. Jegyek a helyszínen vásárolhatóak előadáskezdés előtt egy órával, a jegy ára 25 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej.

Hitvilág IDŐSEK VILÁGNAPJA. A Sepsiszentgyörgyi Vártemplomi Református Egyházközség meghív minden 80. életévébe belépő és azon felüli egyháztagot együtt a családjával az idősek vasárnapjára, amelyet október 3-án, vasárnap 10 órától ünnepi istentiszteleten tartanak a megújult vártemplomban.

Röviden LOMTALANÍTÁSI KARAVÁN. Ma Kézdiszentléleken, hétfőn Kézdikőváron, Kiskászonban és Kézdiszárazpatakon gyűjti a Tega Rt. a szelektív hulladékot. A lomtalanítási programban 5 kg leadott üvegért 0,5 liter sör jár, az elektronikai hulladék ellenértékét továbbra is levonják a számlából. Ócska bútort, fölöslegessé vált tárgyakat, gumiabroncsokat és minden más limlomot ingyenesen szállítanak el. ERDÉLYI SZÁSZ OKToBERFEST. A Erdélyi Szász Törzsasztal mini-oktoberfestjét ma 19 órától a Sugás Kertben tartják. Minden német nyelvű érdeklődőt szívesen várnak. További információk a stammtisch.ro honalpon. ISMERKEDÉS KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYOKKAL. A nagyajtai és középajtai fiatalok hAjtás Ifjúsági Egyesülete első rendezvényét szombaton Nagyajtán az iskolapályán tartja, amelynek témája a tanulók alapvető közlekedési szabályokra való tanítása. A résztvevőket kérik, vigyenek biciklit. A MULTI-TRANS RT. értesíti az utasokat, hogy október 2-án, szombaton az autós hegyi verseny miatt nem indul autóbusz Sugásfürdőre. MOZI. A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsoráról az arta.cityplex.ro honlapon lehet tájékozódni. Telefon: 0787 526 102.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön mától 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 351 057, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280), hétfőtől a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089); Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 342 851), 8–16 óráig és vasárnap 8–14 óráig a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Kossuth Lajos utcai Hermann (0745 822 449) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben (telefon: 0267 708 465) szombaton és vasárnap 9–12 óráig; a Lázár Mihály utca és a Grigore Bălan tábornok út kereszteződésénél levő Fazakas Dental Clinic rendelőben (telefon: 0744 857 743) szombaton és vasárnap 14–19 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »