A fiatalokat veti be a rendőrség az időseket felvilágosító kampányban

A fiatalokat veti be a rendőrség az időseket felvilágosító kampányban

A fiatalokat akarja bevonni a rendőrség az időseket felvilágosító kampányába, így próbálja felvértezni őket a csalókkal szemben. Rövid, ötletes és humoros kisfilmeket készítettek, a gyerekek, unokák feladata pedig csak annyi, hogy ezeket megmutassák szüleiknek, nagyszüleiknek, és elbeszélgessenek velük a leggyakoribb átverési módszerekről – tájékoztatta a TASR-t Roman Hájek, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az Átverési toplista elnevezésű kampányban szlovákiai influenszerek is részt vesznek. A rendőrség emlékeztet, hogy a lakosság évente több százezer eurót ad oda a csalóknak, és a hiszékenységükre ráfizető károsultak döntő többsége 50 évnél idősebb.

Hírdetés

A csalók legtöbbször rendőrnek, orvosnak, katonatisztnek adják ki magukat, illetve a bankkártyák adatait próbálják megszerezni, a kibercsalások zömét pedig hamis internetes oldalakkal követik el”

– tette hozzá Hájek.

Azt is hangsúlyozta, fontos, hogy a károsultak jelentsék az eseteket a rendőrségnek, és azok is, akik nem dőltek be a különféle próbálkozásoknak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »