Mi Hazánk: ne vegyék fel Ukrajnát az EU-ba!

A Mi Hazánk szerint, bár „Ukrajna még nem is tagja az Európai Uniónak (EU), de máris kikezdte a gazdaságot”, a párt ezért ellenzi az ország uniós csatlakozását – jelentette ki Dócs Dávid, a párt országgyűlési képviselője pénteken.

Hírdetés

A Mi Hazánk alelnöke a budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy miközben „a magyar mezőgazdaságot már tönkretette az Ukrajnából számolatlan mennyiségben érkező mezőgazdasági alapanyag”, Szlovákia és Lengyelország után már a magyar kamionosok is tüntetnek az ellen, hogy az ukrajnai árufuvarozók megháromszorozták forgalmukat ebben a három országban, miközben a helyi fuvarozóké visszaesett.
   
Dócs Dávid szerint erre az ukrajnai alacsony üzemanyagárak és az olcsó munkaerő mellett az is lehetőséget adott, hogy az ukrán kamionosokra nem vonatkoznak az uniós jogszabályok.
   
A Mi Hazánk politikusa azt hangsúlyozta, hogy ha ez a folyamat más szegmensekben is végbemegy, akkor az a gazdaság tönkretételét eredményezheti, ezért nem szeretnék, hogy Ukrajna valaha is csatlakozzon az EU-hoz.
   
Ukrajna nem rendelkezik az elvárható uniós alapértékekkel sem – tette hozzá.
   
Dócs Dávid pártja álláspontját ismertetve azt hangoztatta, hogy az Ukrajnának nyújtott humanitárius segítséget támogatják. Hozzátette ugyanakkor: „egy esetleges uniós csatalakozást követően a háború miatt romokban heverő ország újjáépítésében való részvétel Magyarország, a magyar költségvetés számára elviselhetetlen kiadást jelentene”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »