Kilencvenezer tonna aszfaltot terítenek le két hazai autópályán – itt tartanak most

Kilencvenezer tonna aszfaltot terítenek le két hazai autópályán – itt tartanak most

Az M6-os és az M8-as mintegy 27 kilométernyi szakaszán végeznek burkolatfelújítást, emellett számos csomópont, pihenő burkolatát is cserélik.

2023 májusa óta tart az M6-os és az M8-as autópálya felújítása. A kivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. a vállalt határidőre, 2024 október végéig végez az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. beruházásában megvalósuló munkálatokkal – írja a magyarepitok.hu.

Hírdetés

Az M6-oson az 54. és a 76. kilométer-szelvények között, míg az M8-ason a 73. és a 78. között újul meg a burkolat, de ennek részeként megújul a szentmihályi és a dunaújvárosi pihenő, hat csomópont (Adony, Kulcs, Dunaújváros-Észak, Dunaújváros-Centrum, M6–M8 csomópont, M8–6-os főút), illetve tíz aluljáró burkolata is.

Összesen mintegy 820 ezer négyzetméteren újítják meg az autópályák, csomóponti ágak, pihenők és műtárgyak burkolatát, 90 000 tonna aszfaltot építenek be. Eddig 230 ezer négyzetméter burkolatot újítottak fel, és már két csomópont (Adony, Dunaújváros-Észak) teljes egészében megújult, jelenleg a Dunaújváros-Centrum csomópont és az újvárosi komplex pihenő kivitelezésén dolgoznak a Pécs felé vezető oldalon.

A projekt befejezése október végén várható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »