Mert egy kis mozgás mindenkinek kell – Fitnesz lelkigyakorlatra hívnak a bencések

Mert egy kis mozgás mindenkinek kell – Fitnesz lelkigyakorlatra hívnak a bencések

A bencések 2021-ben ismét meghirdetett fitnesz lelkigyakorlata összekapcsolja a hétköznapi és lelki élet szféráját, hogy a mozgás, a meditáció, a szemlélődés útján segítsen testi és lelki jóllétre.

A well-being az egészség, a boldogság, a fejlődés megtapasztalása, az a lelki alapállás, hogy életemnek értelme van, életcélom van, képes vagyok kezelni a hétköznapok hozta stresszt. Meglétéhez elengedhetetlen a mozgás és lelki élet együttes karbantartása.

A járvány testileg és lelkileg próbára tett mindannyiunkat. A hétköznapokban elszoktunk az intenzív mozgástól, a digitális oktatásban órákat ültünk gép előtt, a járványügyi korlátozások révén beszűkült a mozgásterünk. Egy tanulmány szerint a magyar férfiak átlagban 3 kilogrammal nehezebbek, mint a járvány előtt.

A fitnesz lelkigyakorlat abban szeretne segíteni, hogy a testmozgás be- és visszaépüljön életünkbe.

„Elkezdeni a nehéz, sokaknak egy első löketre van szükség. Kedvet tud adni a kezdéshez, hogy nyáron, Pannonhalma gyönyörű környezetében, lelkigyakorlatban, testvéri, baráti társaságban fogjunk bele, erősödjön a tudatos testmozgásra és lelki életre való készség – fogalmazta meg Dejcsics Konrád, bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója, mit szeretne nyújtani a fitnesz lelkigyakorlat.

Hírdetés

A teljes cikk ITT olvasható.

Szerző: Trauttwein Éva

Forrás: Gaudeamus.hu

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »