Megyei utak korszerűsítésére készülnek

Megyei utak korszerűsítésére készülnek

Megyei utak korszerűsítésével kapcsolatos határozatokat fogadott el múlt heti soros ülésén a Kovászna Megyei Tanács. A tervezett szakaszokhoz a kiadásokat az Anghel Saligny-programból, illetve a megyei önkormányzat hozzájárulásából biztosítják.

A szep­tember 29-i önkormányzati ülésen a beruházások általános költségvetésére, illetve az önrészre vonatkozó határozatokat ellenszavazat nélkül fogadták el a tanácstagok.

Sepsibükszádon közel két kilométeres, az országúttól a vasútállomásig tartó szakasz, valamint egy 40 méteres híd újjáépítését tervezik. A közel 15 millió lejes beruházásból 9,93 milliót a fejlesztési minisztérium biztosít, a fennmaradó részt pedig a megyei önkormányzat.

Hírdetés

Kőröspatakon a településen áthaladó megyei út egy része makadámút, ennek egy 2,35 km-es szakaszát kívánják felújítani. A költségek közel tízmillió lejre rúgnak. A munkálatokra a már említett kormányprogramból 8,54 milliót biztosítanak, a további kiadások a megyei önkormányzatot terhelik.

Ugyancsak az Anghel Saligny-programból fedezik az Angyalos és a vasúti átjáró közötti 800 méteres útszakasz felújítása költségeinek jelentős részét. Ez esetben a beruházás összértéke 3,7 millió lej, ebből 2,45 millió lejt a kormány, a fennmaradó részt pedig a megyei tanács biztosítja.

A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint a munkálatok tervezésére, kivitelezésére vonatkozó közbeszerzés már folyamatban van.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »