Megtalálták a Trump lelövésére készülő férfi előre megírt levelét – sejtette, hogy nem jár sikerrel

Megtalálták a Trump lelövésére készülő férfi előre megírt levelét – sejtette, hogy nem jár sikerrel

Előkerült egy levél, amelyet a Donald Trump ellen szeptember közepén merényletre készülő férfi írt még a merényletkísérlete előtt – írja a CNN nyomán a Telex.

Az exelnök, republikánus elnökjelölt egy hete épp egyik floridai golfklubjában, a Trump International Golf Clubban játszott, amikor a biztonságára vigyázó egyik ügynök – a politikusok védelméért felelős Secret Service tagja – észrevett egy férfit, aki épp átdugta egy gépkarabély csövét a drótkerítésen. A golfpályán tartózkodó ügynökök azonnal lövéseket adtak le a gyanús alakra, melyekkel megfutamították. A férfi autóval próbált menekülni, de a golfklubtól 70 kilométerre lekapcsolták az autópályán. Mint később kiderült, a féri neve Ryan Wesley Routh, és többször is összeütközésbe került már a törvénnyel.

A most előkerült levélre a nyomozók egy tanún keresztül találtak rá. Az illető jelezte, hogy Routh hónapokkal korábban nála hagyott egy dobozt lövedékekkel, szerszámokkal, telefonokkal és levelekkel. A merényletkísérlet híre után a tanú kinyitotta a dobozt, ebben találta „Kedves Világ” címzésű levelet.

„Ez egy merénylet volt Donald Trump ellen, de kudarcot vallottam. Mindent megpróbáltam és mindent beleadtam, amit csak tudtam. Most már rajtad múlik, hogy befejezd a munkát; és 150 000 dollárt ajánlok annak, aki be tudja fejezni a munkát” – írta Routh a levélben, amely a közzétett ügyészségi iratokban teljes terjedelmében olvasható:

Hírdetés

Routh a levélben azt is felrója Trumpnak, hogy „megszakította a kapcsolatot Iránnal, mint egy gyerek”.

Az ügyészség szerint Routh már régóta készülhetett a merényletre, egy kézzel írt listára gyűjtötte, hol fog megjelenni Trump a novemberi elnökválasztásig, és a floridai golfklubnál, illetve Trump Mar-a-Lagó-i birtokánál is többször járt az elfogása előtti hónapban. Az egyik telefonjának keresési előzményeiben megtalálták azt is, hogy érdeklődött arról, hogyan lehet Floridából Mexikóba utazni.

A férfinak hétfőn lesz bírósági meghallgatása.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »