Megszólalt Kollár is – A Sme rodina minden megoldást támogat

Megszólalt Kollár is – A Sme rodina minden megoldást támogat

Videóüzeneteben reagált a Sme rodina elnöke a koalíciós partnerek mai sajtótájékoztatójára.

„Ma két sajtótájékoztatót is meghallgattam, az egyikben Eduard Heger kormányfő kijelentette, hogy egyértelműen kiáll Igor Matovič pénzügyminiszter mellett, és nem hajlandó leváltani őt, valamint, hogy ellenzi az előrehozott választásokat” – mondta Kollár.

A másik sajtótájékoztatón pedig Richard Sulík kijelentette, hogy a mai nappal felmondja a koalíciós szerződést, és két hónapot adott a kormányfőnek arra, hogy leváltsa Igor Matovičot. Egyébként az SaS négy minisztere beadja a lemondását, azaz Sulík megdönt egy újabb kormányt, mondta Kollár.

Mi két éve minden sajtótájékoztatón azt hallgatjuk, hogy mi mindent kell azért tennünk, hogy a sötét erők ne térhessenek vissza, hogy ne térjenek vissza a korrupciós idők, Fico és stb., miközben ez a két ember, illetve két párt mindent megtesz azért, hogy Fico még erősebben és még hosszabb időre visszajöjjön”

Hírdetés

– mondta Kollár hozzáfűzve, ez nagyon bosszantja őt. A jelenlegi konfliktust ez a két ember váltotta ki, nekik is kell ezt elsimítaniuk, véli. Mint mondta, ezt a konfliktust így vagy úgy, de be kell fejezni.

„A Sme rodina nem fogja akadályozni, ha megegyezünk, hogy valamilyen formában folytatódik a kormánykoalíció, és kihúzzuk együtt a rendes választásokig, 2024-ig.

De ha nem tudnak ebben megegyezni, és abban állapodnak meg, hogy befejezzük ezt az együttműködést, és előrehozott választásokba megyünk, a Sme rodina azt sem fogja akadályozni, és megszavazza az előrehozott választásokat”

– fűzte hozzá Kollár.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »