Megölte gyermekkori barátját

Nem jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék szerdán azt a férfit, aki italozás közben, szóváltást követően egy késsel megölte gyermekkori barátját.

Hírdetés

Szim-Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vádlottat különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.
   
Az ítélet tényállása szerint a munkatársi és baráti viszonyban lévő két férfi 2022. november 29-én a vádlott lakásán találkozott, ahol a sértett kérésére a férfi egy jelenléti ívet írt alá, majd pálinkázni kezdtek.
   
Ittas állapotban összeszólalkoztak, ezután a vádlott több alkalommal arcon ütötte a fotelben ülő – az alkoholmérgezés szintjével határos ittassága miatt mozgásában akadályozott – sértettet, felsőtestével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a magához vett zsebkéssel többször megszúrta és felhasította áldozata nyakát – ismertette a szóvivő, hozzátéve, a dulakodást a nappaliban elhelyezett kamera végig rögzítette.
   
A bántalmazás után a vádlott a hálószobába ment aludni, magára hagyva barátját, aki a helyszínen meghalt.
   
Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »