Megkapta a második oltást is Müller Cecília

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és belső tér

A kormány hivatalos Facebook oldalán közölték, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvos megkapta a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját.

Az oltást Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója adta be.

Hírdetés

Az első oltást január 13-án szintén Bedros doktor adta be az országos tiszti főorvosnak.

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta: az a cél, hogy a lehető leggyorsabban a legtöbb embert immunizálják, előrevéve a magas kockázatú csoportokat. Hozzátette: 75 807-en a már második védőoltást is megkapták.

A héten elkezdődik a legidősebbek oltása, a háziorvosok már megkapták az oltásra előre regisztráló idősek névsorát, és a Moderna-vakcináját már kiszállították a kormányhivatalokhoz. Ebből kap majd 1080 háziorvosi praxis egy-egy ampullát, amelyből tíz-tíz ember oltható – ismertette.

Kedd estig 86 929-en részesültek védőoltásban, ezzel az orvosok felhasználták az összes rendelkezésre álló vakcinát – jelentette be az országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Január 18-án elkezdődik az az időszak, amikor az első hullámban beoltottak megkapják a második adag vakcinájukat is – tette hozzá. Csütörtöktől pedig oltani kezdenek a nemrég hazánkba érkezett Moderna gyártmányú vakcinákkal is, amelyek további 3600 ember beoltását teszik lehetővé.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »