Megjelenhet az AUR 2? Șoșoacã mindenképpen ezen dolgozik

Megjelenhet az AUR 2? Șoșoacã mindenképpen  ezen dolgozik

• Nem fizette be a pártnak a „megajánlást”, 28 ezer lej értékben – ebből lett a balhé – állítja Diana Șoșoacă.


Diana Iovanovici-Șoșoacă további hat kollégát akar „összegyűjteni” a szenátusból, akikkel egy új parlamenti csoportot alapítana

Hírdetés

• „Talán az ország élén is látni fognak majd engem” – nyilatkozta a szenátor a sajtónak.

Miután kizárták az AUR-ból, Diana Șoșoacă nem szűnik meg szervezni, nyilatkozni, agitálni. először a hétvégére szervezett tüntetést, amelyen megmutatta volna, hogy mekkora támogatottságnak örvend, azonban a megmozdulás érdeklődés hiányában elmaradt. Ezt követően pedig azzal állt elő, hogy George Simion valójában egy báb, és a párt igazi vezetője Simionnak az egykori főnöke, Marius Lulea. A nyilatkozat-cunaminak azonban nincs vége, akit érdekelnek a viharos válásnak a részletei azt is megtudhatta a szenátortól, hogy valójában a pénzen vesztek össze, mert állítása szerint a parlamenti képviselő fizetésüknek felét föl kellett volna ajánlaniuk a pártnak. „28 ezer lejről volna szó, én nem fizettem” – mondja Șoșoacă, akiről egykori párttársa, a szexista megjegyzéseiről elhíresült Sorin Lavric azt mondja, hogy úgy viselkedik, mintha Corneliu Vadim Tudor női megfelelője volna.

A szenátor további hat kollégát akar „összegyűjteni” a szenátusból, akikkel csoportot alakíthatnak – írja az Europa Libera.

„Már létrehoztunk egy új mozgalmat, egy új politikai áramlatot, amely a kendőzetlen igazságért harcol, olyan igazságért, amely minden állami intézményt, minden korrupciót fel akar számolni. elképzelhető, hogy más pártokból is csatlakozni fognak hozzám képviselők. A PNR-ben (A Román Nép Pártja, amelynek tagja a szenátor, és gyakorlatilag a két párt közötti együtmműködés következtében indulhatott az AUR listáin – szerk. megj.) demokrácia van, mindenki úgy cselekszik, ahogy jónak látja. Egyébként az AUR híveinek a nagy része támogat engem, és ha magamnak szeretném a párton belüli hatalmat, csak ki kellene nyújtanom a kezem érte. De én a saját utamat járom, talán látni fognak még engem az ország élén is. Egyelőre maradok, aki voltam, Diana Ionavovici Șoșoacă szenátor. Én én vagyok „- nyilatkozta az Europa Libera megkeresésére a honanya, aki az elmúlt napokban fenekestül fölforgatta a román politikai élet amúgy is legvitatotabb pártjának belső életét és a közvéleményt.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »