Rablógyilkosságért ítéltek halálra egy férfit Japánban

Halálra ítélték kedden Szato Szocsit, azt a japán férfit, aki 2020-ban a délnyugat-japáni Oita prefektúrában meggyilkolt egy nőt és a fiát, majd kifosztotta őket.

Az oitai bíróságon folyó tárgyalás során az ügyészek halálbüntetést kértek a 39 éves férfira, majd bemutatták a bizonyítékokat, köztük a Szato autójának csomagtartójában talált DNS-mintát, amely egyezést mutatott a női áldozat, Jamana Takako DNS-ével.

"Nem létezik észszerű magyarázat arra, hogy a bűncselekményt bárki más követte volna el, mint az elítélt" – szögezte le a bíró. A helyszínen hagyott lábnyomok megegyeztek Szato lábának alakjával – tette hozzá.

Hírdetés

Ennek ellenére a férfi ügyvédei kitartottak Szato ártatlansága mellett, és jelezték, hogy fellebbezni fognak az ítélet ellen.

Védőbeszédében a férfi ügyvédei rámutattak arra a tényre, hogy a Szato autójában talált vérfoltok elemzése során olyan DNS-mintát találtak, amely nem egyezett meg sem a két áldozatéval, sem Szatoéval. Ezért szerintük valaki más követhette el a bűncselekményt.

A 2020. februári rablógyilkosság áldozata egy 79 éves gazdálkodó és 51 éves fia volt. Gyilkosuk mintegy 54 ezer jent (mintegy 120 ezer forint) zsákmányolt. A mostani elítéltet több mint másfél évvel a gyilkosság után fogták el.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »