Mégis megemelik a villany árát Ukrajnában és Beregszászi barátnőjéhez szökött el a 13 éves kamasz: május 24-i hírösszefoglaló

Mégis megemelik a villany árát Ukrajnában; Beregszászi barátnőjéhez szökött el a 13 éves kamasz; Fiatal lány halt meg egy közlekedési balesetben Kárpátalján; Orosz külügy: a Nyugatot nem kellene sokkolnia a minszki Ryanair-incidensnek; Az üzemanyag árának csökkentésére kötelezték a benzinkutakat Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 24-én.

Ukrajnában jelenleg 1,68 hrivnya/kilowatt a villany ára, július elsejétől azonban a lakosság számára megemelik a villamos energia árát. Az Energiaügyi Minisztériumban elmondták, mindegyik régióban eltérő árak lesznek majd. Ez a különbség az elosztási tarifa miatt alakult ki: Kijevben van a legalacsonyabb ára, Luhanszk megyében pedig a legmagasabb.

A huszti járási Szeklencéről (Сокирниця) elszökött ifjú Rómeót Beregszászban találták meg. A kárpátaljai rendőrségen közölték, hogy a fiatal fiú eltűnését édesanyja jelentette be. Az aggódó nő elmondta, hogy fia este nem tért haza. Kiderült, hogy a 13 éves fiú a beregszászi barátnőjénél tartózkodott.

Hírdetés

Kárpátalján, Huszton történt közlekedési balesetben életét vesztette egy 19 éves lány, aki egy robogó utasa volt. A sofőrt a kórházba szállították. A helyszínre kiérkezett nyomozók megállapították, hogy a Honda márkájú robogó 25 éves sofőrje a mellékutcából a fő útra térve nem adta meg az elsőbbséget a fő úton haladó Mercedes típusú gépkocsinak. 

A nyugati országokat nem kellene sokkolnia a minszki Ryanair-incidensnek, mert hasonló esetekre az ő oldalukon is volt példa – írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfői Facebook-bejegyzésében. Zaharova szerint a „civilizált demokráciák” esetében már rég nem aktuális a „quod licet Iovi, non licet bovi” (amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek) elv, mert ezek az országok már rég elvesztették igazi vezetői tulajdonságaikat.

Ukrajnában a gazdasági minisztérium kötelezte a benzinkutakat, hogy csökkentsék üzemanyagaik árát. Az ukrán gazdasági minisztérium új számításokat tett közzé a benzin és a dízel üzemanyag átlagos költségéről, amelyből a benzinkutak meghatározhatják a felárukat. A következő számításokat május 21-től a Naftohaz Ukrajna vállalat nyújtotta be.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »