Megfeszített erővel aszfaltoznak (Kovászna)

Megfeszített erővel aszfaltoznak (Kovászna)

Látványos haladás tapasztalható a fürdőváros igencsak leromlott állapotú utcáinak aszfaltozása terén. A Regionális Operatív Program (POR) keretében kivitelezett munkálatok során idén több utca került felújításra, mint amennyi összesen az utóbbi harminckét év alatt.

Az utóbbi napokban leöntötték az első aszfaltréteget az Erzsébet, Kórház, Mész és Sáros utcában, tegnap a Villa-sorban aszfaltoztak. Amint Gyerő József polgármester elmondta, ezekben az utcákban fontos volt az alapozóréteg leöntése, még mielőtt lehavazna, hogy a télen ne legyen fennakadás a forgalomban. Jövőben mindenütt szegélyköveket kell lerakni, vízelvezetőket és járdákat kialakítani, és csak ezután kerül az utakra a végleges koptatóréteg. Ugyancsak jövőben kerül sor a Petőfi Sándor utca felújítására is. „Ez nagyobb munkálat lesz, hiszen az utca teljes hosszában ki kell cserélni az elavult ivóvízvezetéket, a szennyvízcsatornát, illetve az esővizet elvezető csöveket” – mondta a polgármester.

Hírdetés

A Regionális Operatív Program keretében a nyár folyamán befejezték a Gábor Áron, a Lakosok, a Dsida Jenő, a Timár és az Aurel Vlaicu utca teljes körű felújítását, az Anghel Saligny program keretében újabb 24 utca felújítása is kilátásban van.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »