Megerőszakolta 91 éves nagymamáját egy férfi és újabb magyarellenes akció Beregszászban: május 1-2-i hírösszefoglaló

Megerőszakolta 91 éves nagymamáját egy férfi Ukrajnában (Video); Késhegyre a magyarokat – Újabb magyarellenes akció Beregszászban; Ukrajnában a lakossági gázár meghaladja az EU-s tarifákat; Várja vendégeit a Família ABC és Szauna – A család megtartó ereje; Búzaszentelő ünnepség Tiszacsomán – Mi, magyarok, egy kenyéren vagyunk. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 1-2-én.

Ukrajnában egy 49 éves férfi megerőszakolta 91 éves nagymamáját. A férfit letartóztatták. Az illetékes hatóságok nemi erőszak elkövetése (Ukrajna Btk. 152. cikkely) miatt büntetőeljárást indítottak. A cikkely öttől 10 évig terjedő szabadságvesztést ír elő.

Újabb magyarellenes plakátok jelentek meg Beregszászban. Egy hetet adtak az ismeretlenek arra, hogy elhagyják a magyarok az ukrán földet. Ellenkező esetben megmérgezik őket akár a patkányokat. „Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!” – állt az üzenet végén.

Hírdetés

Ukrajnában a lakossági gázár a szállítást is beleértve már meghaladta az európai országokban érvényes tarifákat. A lakossági földgáz általános tarifája Ukrajnában köbméterenként eléri a 9,99 hrivnyát (7,99 hrivnya + 2 hrivnya). Ez nagyobb, mint Romániában – (6,35 + 2,92 hrivnya), Magyarországon (5,44 + 2,7 hrivnya) és Lettországban (3,61 + 5,01 hrivnya).

A beregszászi Família ABC tele van miden jóval, mi szem-szájnak ingere. A polcokon az élelmiszerek mellett háztartási cikkek, tisztítószerek, gyermekjátékok is megtalálhatók. Emellett az üzlet mögött egy hangulatos szauna várja a pihenni vágyókat. A bolt tulajdonosait, Szibert Dorottyát és férjét, Viktort kérdeztük tervekről, kihívásokról.

Már az év elején sejteni lehetett, hogy a koronavírus-járvány egymást követő hullámai nem teszik lehetővé, hogy a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem adománygyűjtő akcióban résztvevő gazdák, gazdakörök képviselői össznemzeti búzaszentelő ünnepségen vegyenek részt, így ebben az évben a Kárpát-medence valamennyi tájegységében külön tartottak ilyen alkalmakat. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »