Meg akarta öletni volt férjét, azonban az előleg átadásakor lecsapott a rendőrség az asszonyra

Meg akarta öletni volt férjét, azonban az előleg átadásakor lecsapott a rendőrség az asszonyra

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki 500 000 forintot fizetett volna korábbi házastársa megöléséért. A rendőrök azonban közbeléptek.

Hírdetés

A vádlott négy éve vált el a férjétől, akivel a viszonya a válást követően feszült maradt, mivel a sértett különélésük után is zaklatta és bántalmazta a nőt.

Az asszony 2023. év elején határozta el, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására. Így jutott el – egy ismerőse közvetítésével – ahhoz a személyhez, aki vállalta a megbízást. A vádlott megbízottjával az egyik kaposvári temetőben találkozott először – 2023 februárjában – személyesen, akinek megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, valamint fotót is mutatott a sértettről.

Megállapodásuk szerint a nőnek 250 000 forintot kellett volna előlegként fizetnie, de a kaposvári benzinkútra megbeszélt találkozón csak 150 000 forintot tudott adni a megbízottnak, ezért megegyeztek abban, hogy a fennmaradó 100 000 forintot másnap kapja meg az első találkozásuk helyszínén.

A nőt azonban a temetőnél másnap már a rendőrség várta, így a volt feleség nem jutott tovább az emberölés előkészületénél.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »