Matovičék nem vesznek részt az STVR-törvényről szóló szavazáson

Matovičék nem vesznek részt az STVR-törvényről szóló szavazáson

Matovičék nem vesznek részt az STVR-törvényről szóló szavazáson Mészáros Richárd2024. 06. 20., cs – 20:47

A Szlovákia, Za ľudí, KÚ frakció képviselői nem vesznek részt a Szlovák Televízióról és Rádióról (STVR) szóló törvény szavazásán. A képviselők azt mondják, nem akarnak részt venni az RTVS felszámolásában – tájékoztatott Matúš Bystriansky, a Szlovákia mozgalom szóvivője.

Hírdetés

„Hogy mindenáron megőrizze a hatalmát, a Fico-kormány meg akarja szüntetnie az objektív médiát, amely őszintén beszámol ennek a szervezett bűnözésre épült kormányának a számtalan ügyéről. Orbán Viktor példáját követve új, engedelmes médiát fognak létrehozni, amely csakis pozitív színben fogja feltüntetni a kormányt. Ehhez a Szlovákia mozgalom tagjai nem fognak asszisztálni” – mondta Michal Šipoš, a Szlovákia, Za ľudí, KÚ parlamenti frakciójának elnöke.

A képviselők csütörtökön, közvetlenül a vita után szavaznak a törvényről. A vita várhatóan 20 óra után is tartani fog. Az új jogszabály szerint az RTVS neve STVR lenne, az igazgatót egy kilenctagú testület választaná meg, amelynek négy tagját a kulturális minisztérium jelölné. A kulturális minisztérium szerint a javaslat megteremti a feltételeket a televízió és a rádió önálló fejlődéséhez.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »