Matovič szociális kleptokratának minősítette a kormányt a fogorvosi kedvezmények eltörlése miatt

Matovič szociális kleptokratának minősítette a kormányt a fogorvosi kedvezmények eltörlése miatt

A Szlovákia mozgalom is csatlakozott a fogorvosi kedvezmények eltörlésével kapcsolatos kritikákhoz. Állítása szerint Zuzana Dolinková miniszter asszony úgy döntött, hogy spórol a betegeken.

Az ellenzéki mozgalom szerint a kedvezményeknek köszönhetően nőtt az emberek részvétele a szűrővizsgálatokon, az Általános Egészségbiztosító biztosítottjainál 30%-kal, a Dôvera biztosítottjainál 50%-kal.

„A miniszter asszony minden elemzés, lépésének indoklása, valamint a betegek megfelelő kompenzációja és kártérítése nélkül megfosztotta az embereket az egészségügyi kedvezményektől. Ez Zuzana Dolinková következő lépése a betegek kárára”

– állítja a mozgalom.

A mozgalom vezetője, Igor Matovič kifejtette, amíg az Általános Egészségbiztosító biztosítottja egy gyerek átlagos kivehető fogszabályzójáért 50 eurót fizetett, addig május 1-től a teljes összeget, azaz hozzávetőleg 500 eurót fizethet.

Hírdetés

„A legelvetemültebb dolog, amit egy politikus tehet, hogy kirabolja a beteg embereket. Ez az intézkedés különösen a szociálisan hátrányos helyzetű embereket segítette, akiknek rendkívül drága a fogorvos. Ez egy szociális kormány? Ezek szociális kleptokraták”

– jelentette ki Matovič.

A fogorvosok kritizálják a fogászati kedvezmények egyik napról a másikra történő eltörlését

Májustól megszűnnek a fogászati ​​ellátással kapcsolatos kedvezmények az egészségbiztosítóknál

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »