Matovič Spanyolországba utazik. „Nem fogok úgy táncolni, ahogy a bácsi fütyül” – írta Sulíkra utalva

Matovič Spanyolországba utazik. „Nem fogok úgy táncolni, ahogy a bácsi fütyül” – írta Sulíkra utalva

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter Spanyolországba utazik szabadságra. Ahogy Facebook-bejegyzésében írta: „nem fogok úgy táncolni, ahogy a bácsi fütyül” – utalva Richard Sulíkra, az SaS elnökére.

„Megfosztani a családot a családi nyaralástól, mert apának először az államot uraló maffia ellen kell harcolnia, majd azok ellen, akik erőnek erejével vissza akarják juttatni, hülyeség. Én ezt megtettem, és magamat fogom hibáztatni érte halálom napjáig. Ezért úgy döntöttünk a lányokkal, hogy a szünidő végén elmegyünk Spanyolországba. Amikor a kolléga előhozakodott a rögeszméjévé vált ultimátumával, ismét azzal a kérdéssel szembesültem, hogy a lányokat részesítem-e előnyben, vagy úgy fogok táncolni, ahogy a bácsi fütyül. Örülök, hogy a lányok ezúttal az első körben KO-t adtak neki, én pedig nem tiltakoztam”

– írta Matovič a Facebookon.

Az OĽaNO elnöke bejegyzésében arra is kitért, hogy Sulíkon nem lehet segíteni. Az első pillanattól kezdve a saját kormánya ellenzékeként viselkedett tekintet nélkül arra, hogy a legnehezebb pillanatokban a nyilvánosság szeme előtt demoralizálta a saját kollégáit.

Hírdetés

„Az elejétől kezdve olyan lépéseket tett, melyekkel egyértelműen a kormány minél előbbi megbuktatását tűzte ki célul. Tavaly az utolsó pillanatban keresztbe tettünk a terveinek, ugyanis nem számolt az önmegaláztatásommal. A tervétől azonban nem tágított. Stratégiai szempontból először szétverte a Za ľudít, majd jött a zsarolásával, amiről nagyon jól tudja, hogy teljesíthetetlen. Előre figyelmeztettük, hogy nem fogunk meghátrálni, mégis megtette. Ezt csakis olyasvalaki csinálhatja meg, akinek a kormány megbuktatása a célja“

– konstatálta Matovič.

A bejegyzés végén Matovič annyit írt: nem az áldozza fel magát, aki a közelgő energiakatasztrófa elől lelép, hanem az, aki marad. Nem az áldozza fel magát, aki most bajban hagyja az embereket, hanem az, aki minden lehetséges módon megpróbál rajuk segíteni.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »